Vatan Partisi Irak’ın kuzeyinde yapılacağı ilan edilen sözde “bağımsızlık referandumunu” protesto etmek için sahaya iniyor. Irak'ın birliği Türkiye'nin birliğidir. Barzani referandumuna izin verilemez diyen Vatan Partisi ilçe sekreteri Evren Kurtoğlu “tüm siyasi partileri, kitle örgütlerini ve Alanya halkını bu girişime tepki göstermeye çağırdı. 21 Eylül Perşembe günü Alanya Cuma Pazarı Alışveriş Merkezi önünde saat 14:00’da gerçekleştirilecek basın açıklamasına destek isteyen Kuurtoğlu “bu referandum ülkemizin, bölgemizin güvenliği için son derece tehlikelidir. Başta AKP ilçe Başkanı sayın Mustafa Berberoğlu, CHP İlçe Başkanı Sayın Ali Tekavüt’ü, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ı ve Saadet Partisi İlçe Başkanı sayın Arif Gülşen’ı yöneticilerini ve üyeleriyle birlikte bu protestoya katılmaya davet ediyoruz. Tüm kitle örgütlerimize sesleniyoruz. Bu ABD projesine gelin dur diyelim. Alanya’mız buna sessiz kalmasın” dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Sekreteri Evren Kurtoğlu’nun konuyla ilgili açıklamasının ayrıntıları şöyle; 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak’ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD Emperyalizminin ve İsrail Siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır. Üstelik sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır.

Partimizin 30 yıldır “İkinci İsrail” diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen, Türkiye ve İran’ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir. Bölge devletleri ve milletlerinin bu saldırganlığı durduracağından eminiz. Vatan Partisi olarak devletin ve milletin bütün güçlerini seferber ederek ABD-İsrail saldırganlığına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz.

Vatan Partisi olarak İkinci İsrail girişimine karşı seferberlik başlatıyoruz. Bu kapsamda 21 Eylül Perşembe günü saat 14.00’da Alanya Cuma Pazarı Alışveriş Merkezi önünde kitlesel basın açıklamaları yapacağız. Tüm halkımızı davet ediyoruz.