19 Mayıs günü tüm halkı sabah ve öğleden sonra yapılacak etkinliklere davet eden Kurtoğlu “19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayram’ınızın 100.yıldönümü kutlu olsun. Vatan Partisi olarak 19 Mayıs günü yapılacak tüm etkinliklerde bulunacağız. Zorlu koşulları 19 Mayıs ruhuyla hep birlikte aşacağız” dedi.

19 Mayıs’ı bugünün koşullarında değerlendiren Vatan Partisi İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları şöyle;

19 Mayıs’ı günümüz koşullarıyla şu şekilde değerlendirelim. Önce çevremizde olup biten gelişmeleri kısaca hatırlayalım;

- Türkiye öncelikle “Zeytin Dalı Harekâtı’nı” gerçekleştirdi. Böylece ABD’nin “Kürt Koridoru” hayaline ölümcül bir darbe vurulmuş oldu. Buna karşılık ABD, Fırat’ın doğusundaki PKK varlığını, Türkiye’ye karşı her yolla (para, silah, asker) destekleyeceğini bir kez daha ilan etti.

- 28 Mart - 5 Nisan 2018 tarihleri arasında Akdeniz’de ABD, İsrail ve Yunanistan’ın katıldığı ortak askeri tatbikat yapıldı. Tatbikatın hedefi Türkiye… Bu tatbikatın kısa vadeli amacı, Doğu Akdeniz’deki büyük gaz rezervlerini Türkiye’yi devre dışı bırakarak değerlendirmek…

- Türkiye’ye yönelik askeri tehdidin gündeme getirildiği günlerde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum kesimi ile Adadaki Türk Askeri varlığının indirimi ve toprak tavizi konularını içeren görüşmelere başlanılması teklifini yaptı.

- ABD, tek taraflı olarak İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekildiğini ve İran’a karşı ağırlaştırılmış bir ambargo uygulaya başladı ve ambargo kararına uymayan ülkelere karşı da benzer ağır yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. Hedef gene öncelikle Türkiye!...

- İsrail, Suriye’deki çeşitli hedefleri füzelerle vurdu… İsrailli yetkililer ısrarla Suriye ve İran’a yönelik savaş tehditlerini sürdürdüler…

EN ÖNEMLİ SORUN

Bütün bu gelişmeler, ülkemizin bir ateş çemberinin içinde olduğunu gösteriyor.  Evet, bütün herkes Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizine doğru yol aldığımız konusunda hem fikir….Bu düşünce gerçek olmasına rağmen, yukarıda saydığımız olguların da gösterdiği gibi, Türkiye’nin hâlâ en önemli sorunu, güvenlik ve toprak bütünlüğüdür. Kısacası Türkiye’nin güvenlik ve beka sorunlarına ilişkin konularda güven verici bir politikasının olmadığını her gelişmeyle birlikte bir kez daha görmekteyiz..

SİSTEMİN ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ

Manzara şudur;

Kendine “Millet” adını uygun gören muhalefet, Türkiye’ye yönelen tehditler karşısında tam bir sessizlik içindedir. Hatta söz konusu “muhalefet’in beşinci ortağı konumunda olan HDP’nin, “millet”ittifakında ki gizli konumuna bakarsak, hepsinin birden ABD ve İsrail’in birlikte sağlayacağı destek ile iktidar olma peşinde olduklarını söyleyebiliriz.

 AKP ise bir yanda Rusya ve İran ile el sıkışırken, diğer yandan Esad düşmanlığında ısrar etmekte, Suriye’yi vuran ABD füzelerini alkışlamakta, Akdeniz’den gelen tehdidi görmezlikten gelmekte, Kıbrıs’tan vazgeçme anlamına gelen adımlar konusunda sessizliğini sürdürmektedir. AKP, bu politikasıyla Milletimize de Türkiye’nin dostlarına da güven vermemektedir.

Onun için iktidarı ve muhalefeti ile mevcut sistemin, Türkiye’nin en önemli sorunu konusunda çözümsüz ve çaresiz olduğunu söyleyebiliriz. Onun için iktidarı ve muhalefeti ile sistem içi seçeneklerin çözüm olmak bir yana, sorunun bir parçası haline geldikleri, önemli bir gerçek olarak Türkiye’nin önündedir.

Tüm bu anlattıklarımızın ışığında 19 Mayıs 1919 şartlarının günümüzde de geçerli olduğunu sizlerin değerlendirmesine sunuyoruz. Zira emperyalist planlar 1919 da neyse 2019 da da aynı şekilde devam etmektedir.”