Yerel seçimlerin giderek yakınlaştığı bugünlerde, siyasi partiler adaylarını birer birer açıklıyor. Vatan Partisi’de, düzenlediği basın toplantısıyla belediye başkanlığıyla ilgili tavrını açıkladı. Ay sonuna kadar çalışmalarını sonlandıracaklarını belirten Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu “Yerel seçimler yaklaşıyor. Alanya’da konuşulanlar, bize dayatılanlar ve hepimizin özlemle beklediklerimize bir ışık tutalım. Halk arasında konuşulanlara baktığımızda yapılması gerekenler dışında rakamlara dayalı bir dayatmayla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Şuradan bin oy gelse, bunun şu kadar oyu var, önceden birileri beş bin on bin aldı. Topladık alt alta belediyeyi aldık. Bu hesapların tutmadığı ortada. Alanya’mız içinden çıkılmaz sorunlarının arttığı süreçleri yaşarken rakamları önümüze koyan dayatmalardan başka bir şey konuşturulmadığını görüyoruz ve bunu reddediyoruz” dedi.

Belediyeler özelleştirildi diyen Kurtoğlu “Alanya’mız özel çıkara, rantçılara ve taşeronlara teslim edildi, insanın değeri kalmadı. Özel çıkarın değil, halkın belediyesi kurmalıyız. Biz bunun için varız” şeklinde konuştu. Ay sonuna kadar çalışmalarını tamamlayıp belediye başkan adayı ve meclis üyelikleri adaylarını kamu oyuyla paylaşacaklarını belirten Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu açıklamasına şöyle devam etti;

“Devleti ve belediyelerimizi mafyanın ve tarikatların elinden kurtaracağız. Devlet milletin, Belediyeler halkındır!

Halk Belediyesi anlayışıyla, Köy ve Mahalle Meclislerine, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, meslek kuruluşlarına, kadın ve gençlik örgütlerine, toplum girişimlerine, kültür, sanat, eğlence ve eğitim kurumlarına radyo, gazete, dergi ve televizyonla yayın olanakları sağlayacağız. Bu amaçla Kent televizyonları destekleyip, geliştireceğiz.

Mahallelerde ve alanlarda yurttaşlarımızın görüş, öneri ve eleştirilerini özgürce açıklamaları için Duvar Gazetesi olanakları sağlayacağız. Bu duvarlara yurttaşlar afişlerini, ilanlarını, resimlerini ve yazılarını özgürce ve parasız olarak asacak.

Kadınların ve gençlerin toplum ve siyaset hayatına etkin ve önder katılımı, belediye hizmetinin başarı ölçüsüdür. Biz adaylarımızı bu kriterlere uygun olarak belirleyeceğiz. Gençlerimize ve kadınlarımıza listelerimizde ağırlık vereceğiz.

Mafyanın kölesi değiliz, çağdaş yurttaşız. Cemaat şeyhlerinin müridi değiliz, Cumhuriyet yurttaşıyız.

Devleti ve belediyeleri mafyaların ve tarikatların pençesinden kurtaracağız.

Serbest piyasanın ve rantçılığın yol açtığı hastalıklı kent yapısını planlı ve köktenci uygulamalarla değiştireceğiz; insanı, toplumu ve doğayı gözeten, halkçı kent projelerini ve imar planlarını yürürlüğe koyacağız.

Köyler ve küçük yerleşim birimleri çekici hale getirilerek merkeze yığılma önleyeceğiz.

İnsanı vatanına, topluma, üretime ve kendisine yabancılaştıran emperyalist kültüre karşı sürekli mücadele yürüteceğiz. Vatansızlaşmayı, milletsizleşmeyi, anarşizmi, bencilliği, malı kaldırarak köşeyi dönme ruhunu, havadan kazanmayı, açgözlülüğü, kapkaççılığı, vurgunculuğu, başkalarının sırtına basarak yükselmeyi, post kapmayı ve mevki düşkünlüğünü kışkırtan, toplumu paramparça eden, yalnızlaştıran ve yırtıcılaştıran emperyalist ve kapitalist yozlaşmaya karşı; vatanseverliği, çalışkanlığı, paylaşma mutluluğunu, insan ve doğa sevgisini, hoşgörüyü, barışı temel alan toplumcu ahlakın ve değerlerin yayılması ve kök salması için çalışacağız.

Güzellikler içinde güzel yaşamak istiyoruz.

Kentlerimizi, beldelerimizi, köylerimizi ve mahallelerimizi güzelleştirmek, Halk Belediyesinin görevidir.

Halkın Belediyesi, eğitimde, çarşıda, sanayide, kültürde, sanat, eğlence ve sporda yabancı dillerin Türkçeyi bozan etkilerini önlemek, Türkçemizin bir uygarlık ve bilim dili olarak bütün gelişme olanaklarını değerlendirmek amacıyla çalışmalar yapılacak.

Alanya’mızda kurulan bütün şirketlerin, basın kuruluşlarının, derneklerin ve diğer kurumların yabancı dilden değil Türkçe isim, unvan, marka vb. kullanmaları özendirilecek.

Cumhuriyetin millî, halkçı ve devrimci kültürü için seferberlik ilan .edilecek

Yedi yaşından yetmiş yaşına kadar bütün toplum, Cumhuriyetin millî, halkçı ve devrimci kültürüyle eğilmesi için çalışmalar yapılacak.

Değişik bölge ve yörelerden gelen insanlarımızın farklılık gösteren tarihsel, kültürel ve sanatsal zenginliklerini hiçbir kısıtlamaya uğramaksızın sergilemelerini, geliştirmelerini güvence altına alacak olanakları sağlayacağız. Her mahalleye Kültür Alanları ve her mahalleye Spor Salonu ve Alanı yapılması, ilk hedefler arasında olacak.

Her mahalleye kültür ve spor salonu, ekonomik kriz döneminde bölge ekonomisinin canlı tutulması ve herkese iş sağlanması için de önemli bir etken olarak değerlendirilecek.

Gençlerimize ve her yaşta yurttaşımıza spor yapmaları için gerekli olanaklar sağlanacak, amatör spor kurumları bölgemizin her köşesinde yaygınlaştırılacak ve desteklenecek. Gençlerimiz ve yurttaşlarımız, spor yarışmalarında düşmanlık ve bireyciliği kışkırtan kapitalist yozlaşmanın etkilerinden arındırılacak. Bedence ve ruhça sağlıklı, mutlu ve ahlâklı yurttaşlar yetiştiren, toplumda dostluğu, dayanışmayı ve kardeşliği güçlendiren bir spor kültürü geliştirilecek.

Tarih sevgisinin özü, emeğe sevgi ve bağlılıktır. Tarih dediğiniz aslında birikmiş emekten başka bir şey değildir. Geleceği kurmak için, elimizdeki birikimi tanıma bilincini geliştirmek, yerel yönetimlerin esas görevlerindendir. 1876, 1908 Devrimleri, özellikle 1920 Devrimi Türkiye’de hep tarih keşiflerinin kapısını açmıştır. Türk Devriminin bu geleneğini bütün topluma mal edecek çalışmalar ortaya koyacağız.

Geçmişin emeğini keşfetmek için tarih, kazıbilim, tarihsel eserleri korumak, müzecilik çalışmalarına gençliğin ve bütün toplumun katılımını sağlanacak

 Tüm bu anlayışla şehrimizin turizmi daha cazip, daha ilgi çeken hale getirilmiş olacak.”