Vatan Partisi İlçe Başkanı 8. Dairesi’nin ‘Andımız’ kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtoğlu, AKP’li yöneticilerin bu karara karşı çıkış açıklamalarına cevap verdi.

Vatan Partisi İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

Hukuk devletinden eğer bahsediyorsak, okullarımız, bu milli değerlere bağlı vatandaş yetiştirilmesi zorunluluğunu taşımaktadır. Büyük hizmeti olan Andımızın kaldırılması, hukuka aykırı bir işlemdi.

DANIŞTAY TARİHİ KARAR VERDİ

Danıştay nihayet yıllar sonra hukuka aykırı bir işlemi ortadan kaldırarak tarihi kararı vermiştir. Kararın gerekçesi çok yerindedir. Bu şekilde anayasaya ve yasalara uygun bir yargı kararına karşı çıkış olarak yargı üzerinde baskı kurmayı amaçlayan tavırları hiç bir şekilde onaylanamaz.

Türkiye’nin bugün milli birliğe, milli bütünlüğe ve milli değerlere, çocuklarımızın milli hasletlere sahip olması gereken bir dönemdeyiz.

TÜRK MİLLETİ BUNA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TAVRINI GÖSTERECEKTİR

Andın ideolojik bir tavrının olduğu yorumların hep temelindedir. Bu İhvancı kafa, maalesef idarenin belli bir kısmında sürüp gitmektedir. Buna karşın Türk milleti, buna güçlü bir şekilde tavrını gösterecektir.

AKP’li birçok yurttaşımız bu karşı çıkışa katılmayacaklardır. Bu adımların geçmişte, milli irade ile geri çekilişini gördük. Bugün Türkiye’nin konumlandığı süreçte, karşılaştığımız tehditler perspektifinde değerlendirdiğimizde bu çok yanlıştır.

Açılım süreçlerinden bugüne çok şey değişti. PKK’yı Güneydoğu’da ABD hamiliğiyle kontrole yol açan süreç, TSK’mızın kararlılıkla üzerine gidirek ABD’yi ve PKK’yı ‘hendeklere gömerek’ tam tersine döndürmüştür.

ESKİ ALIŞKANLIKLAR...

Bu yüzden, bugüne eski alışkanlıklar, eski anlayışlar ile bakmak son derece yanlıştır. Danıştay’ın almış olduğu karar, idarenin yerine geçerek alınmış bir karar değildir. Bu ‘yerindelik denetimi’ de değildir. Bazı AKP’lilerin hukuki değerlendirmeleri son derece yanlıştır.

Buradan son söz olarak Alanya’mıza sesleniyoruz. Bu yasaklamalar geldiğinde Vatan Partisi, TGB, TLB, CKD, Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi süreci yakından takip etmiş halkımızı bilgilendirmiş Andımızı meydanlarda seslendirmiştir. Varlığımız Türk varlığana armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene