Vatan Partisi Antalya 31 Mart Yerel Seçimleri için hazır. Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde kamuoyuna belediye başkan adaylarını tanıtan Vatan Partisi, yerel çözüm programını da aktardı. “Akdeniz’den Toroslara Üreten Antalya” sloganı ile çıkış yapan parti, programının temeline ‘Rantçı Değil Halkçı Belediye’ politikasını koyuyor. Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, aday tanıtım töreni ile yerel seçim programını kamuoyuna açıkladı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü’nün de katıldığı toplantıda üretim ekonomisi vurgusu dikkat çekti.

ANTALYAYI YÖNETECEK GENÇ VE DİNAMİK KADROLAR VATAN PARTİSİ’NDE

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ’ın açılış konuşması ile devam etti. Türkmendağ “Vatan Savaşı verdiğimiz koşullarda yerel seçime gidiyoruz. Türkiye bir yandan bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ’ye karşı bir savaş verirken bir yandan da kendi içindeki sorunlarını çözmeye çalışıyor. Ekonomik bir çıkmazın içerisindeyiz. Bu yüzden yerel seçimler genel seçim havasında geçiyor, yereldeki ve geneldeki sorunları çözüme kavuşturmak için bu süreci atlatmamız gerekiyor” dedi. İttifakları çatal çıkmazı olarak  değerlendiren Türkmendağ, “Bizi bir çatal çıkmazın içine sokuyorlar. Bu çatal çıkmazda insan yok, üretim yok, aksine rant var, betonlaşma var. Bu çıkmazın tarafları bize başka bir seçenek olmadığını dayatıyorlar. Halbuki Vatan Partisi bugün Türk milletinin biricik seçeneğidir” şeklinde konuştu.

PROJELERDE HALKA SAĞLANAN YARARA BAKILIR PROJE SAYISINA DEĞİL

Üretimin altını çizen Türkmendağ “Seçim vaatlerine bakıyoruz, rakamları yarıştırıyorlar. Senin şu kadar projen var, yok efendim benim bu kadar. Üfürmek kolay. Bu projelerin ayağı nereye basıyor? Projelerinizin merkezinde insan, üretim ve en önemlisi Cumhuriyetimizin kazanımları var mı? Bu noktaya dikkat çekmek istiyorum.” belirtti. Türkmendağ “HDP’ye yani PKK’ya 92 Milyon TL verildiği bu koşullarda seçime giriyoruz. Karınca ile filin savaşmasını istiyorlar. Ancak göreceksiniz, tarihte de olduğu gibi karınca fili yıkacak” dedi. Bugüne kadar belediyelerin doğa katliamlarıyla, rantçılık ve ahbaplık ilişkileri ile yönetildiğini ifade eden Türkmendağ, Vatan Partisi’nin belediyecilik anlayışının “Seçeneği yaratalım. Bu seçenek rantçı değil halkçı olsun, bu seçenek Türkiye’den yana olsun, bu seçeneğin ayakları Türkiye topraklarına bassın” şeklinde ifade etti.

SAVAŞ DÖNEMİNDE SEÇİME GİRİYORUZ

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü “ Kuşatılmış bir şekilde seçimlere gidiyoruz. Amerika, Suriye’nin kuzeyinde namlularını Mehmetçiğe çevirmiş, bir yandan da büyük bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Amerika, Türkiye’yi ekonomik olarak bir yıkımla tehdit etmekte. Ege’de ve Karadeniz’de Amerikan namluları üzerimize çevrilmiş durumda. Bu koşullarda Türkiye, sadece kendini yerelde yönetecek iktidarı değil, kendini bu koşullardan çıkaracak Avrasyacı bir iktidara ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü sözlerine ‘’ Türkiye borcunu borçla çeviremez. Belediyelerimiz de milyarlarca Dolar yabancı tekellere borçlu. İflaslarla kapanan fabrikaları, üreticinin üretemeyecek koşullara getirildiğini ve sırtına yüklenen büyük banka faizlerini, işten atılan emekçileri, ürünü tarlada kalan köylüleri, sinek avlayan esnafımızı görüyoruz. Bugün sistemin partileri bir büyük çıkmazı paylaşıyor. Ekonomik krize bir çözümleri yok. Cumhur İttifakı’nın da Millet İttifakı’nın da borçlanma ekonomisinde başka bir çözümleri yok”

Önümüzde iki seçenek yok, tek seçenek var; o da Vatan Partisi’dir. Yerel seçimleri Türkiye’nin önündeki altın fırsat olarak değerlendirmek gerekmektedir. Vatan Partisi’nin kadro, program ve çözüm birikimi Türkiye’nin önündeki yegane çıkış yoludur. Rantçıları koltuklarından indireceğiz, üreticimizi baş tacı yapacağız.

Vatan Partisi’nin zamanı geldi, ABD dayatmalarına son, başı dik Türkiye diyoruz. Mavi vatanımıza göz koyanlara izin yok. Bölücülüğe katlanmak yok, PKK ve FETÖ bitirilecek, bağımsız Türkiye diyoruz.

Türkiye’nin önünde büyük bir tehdit var fakat Türkiye’nin Vatan Partisi var. Milli hükümetin temeli Vatan Partisi’dir. İçinde Vatan Partisi olmayan bir ittifak mümkün değildir. Elimizde büyük bir çözüm var. Türkiye’yi bu borç batağından kurtaracak anahtar bizim elimizdedir. 50 yıldır mücadele veren kadrolarımızla tecrübemiz var, gençliğimiz var. 68’li yıllardan bu yana bağımsızlık denildiğinde, Atatürk devrimi denildiğinde, Türkiye’nin birliği denildiğinde akla gelen ilk parti Vatan Partisi’dir. Tek bir kara leke yok geçmişimizde. Partimizin elli yıllık verdiği mücadeleyle gurur duyuyoruz.’’ Şeklinde devam etti.

ANTALYA’YA ÖZGÜ PROJELERLE HALKÇI BELEDİYECİLİK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Okay projelerini sundu. Projelerinde ekonomiden şehirciliğe, doğadan turizme her alana vurgu yapan Okay ‘’Antalya hepimizin havasıyla suyuyla, mimarisiyle ve kültürel mirasıyla bize sunulmuş bir hazinedir’’ dedi.

OTOMOBİLLERİN DEĞİL, İNSANIN BELEDİYESİ

Şehirlere otomobillerin yönettiğini, adayların projelerini bile bu yönde yaptığını söyleyen Okay‘’Bizi asfalta, yola mahkum eden belediyeler istemiyoruz. Adeta otomobile tapan, otomobiller için belediyecilik yapan anlayışı yıkacağız. İnsanı merkeze koyan bir belediyecilik anlayışı ile geliyoruz. Doğamızın bütün güzelliklerini insanımızla buluşturacağız, doğayı ranta alet etmeyeceğiz. Metroyla, tramvay hatlarıyla yurdumuzu demir ağlarla öreceğiz. Bunları ancak üreten bir belediye yapabilir, borçlanan belediyeler değil” dedi.

Üreterek tüketen bir belediyecilik anlayışı oturtacağını söyleyen Okay"Birde borçlarını yarıştırıyorlar, senin belediyen daha borçlu, bu belediye sana geçtiğinde borcu arttı falan diyerek. Evet, üretmezsen borçlanırsın. Borçlanan belediyecilik anlayışı insanı merkeze koyamaz.” Dedi.

 “Antalya çok önemli bir kent. Mutlu kent yaratmakta en önemli merkezlerden biri. Bir tarafımızda Akdeniz var bir tarafımızda ise Toroslar. O yüzden Akdeniz’den Toroslara üreten Antalya’yı kuracağız”

Konuşmalarından üretim vurgusunu hiç eksik etmeyen Okay ‘’Vatan Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Okay "Türkiye, artık borcu borçla çeviremez. İflaslar, kapanan fabrikalar, işten atılan emekçiler, ürünü tarlada kalan çiftçiler, sinek avlayan çarşılar... Muhtarlarımız çiftçimize haciz kağıdı dağıtmaktan başka iş yapamaz oldu. İşçi borçlu, çiftçi borçlu, esnaf borçlu, sanayici borçlu, herkes borçlu. Borçlu millet olduk. Borçlu devlet olduk. Böyle gitmez!”dedi.

Vatan Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Okay’da ittifakları çatal çıkmazı olarak tanımladı. Okay “Cumhur ittifakı, Cumhura karşı! Millet ittifakı, Milleti bölüyor! AK Parti ve CHP, çatal çıkmazdır. İkisi de çıkmaz! AK Parti seçenek değil, borç batağıdır. CHP-İyi Parti seçenek değil, HDP/PKK ile ittifakın sonu karanlıktır. Bu durumda Türkiye’nin önünde tek seçenek var o da Vatan Partisi!” dedi.