Toplantı’nın açış konuşmasını Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu yaptı. İlçe Başkanı konuşmasında; “Alanya’mızda Halk arasında konuşulanlara baktığımızda, bu süreçte yapılması gerekenler dışında rakamlara dayalı bir dayatmayla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Şuradan bin oy gelse, bunun bu kadar oyu var gibi hesapların tutmadığı ortada. Alanya’mız, içinden çıkılmaz sorunların arttığı süreçleri yaşarken, hayali rakamları önümüze koyanların, toplum gündeminde kendi dayatmalarından başka bir şey konuşturtmadıklarını ibretle izliyoruz ve bunları halkımızın takdirine bırakıyoruz. Amerikancı - FETÖ’nün komşularımızla aramızı bozmak için planladığı Rus Uçağı Düşürülmesi olayında bunun bir tertip olduğunu tespit ettik. Bugün diğer partilerden belediye başkan adayı olanlar başta olmak üzere birçok siyasetçinin kenarlara kaçıştığı dönemde Rusya kapısını açacağımıza dair söz verdik ve kapanan o kapıyı açtık. Kitle örgütlerimizi, odalarımızı, derneklerimizi bir araya toplayarak sıkıntılarını dile getirmeleri ve çözüm önerilerini sunacakları olanakları yarattık. Kamuoyu oluşturulmasına yayın organlarımızı da seferber ederek sorunların çözülmesine yardımcı olduk.

Bugün Alanya’mızda milli bayramlarımız coşkuyla kutlanıyorsa bunu biz sağladık. Hiçbir siyasi parti Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı sunamazken biz ordaydık ve halkımızın da yoğun desteğiyle 29 Ekimler de, 23 Nisanlarda, 30 Ağustos’lar da yasaklamalara direndik ve halkımıza öncülük ettik.

Alanya’mız da yaşanan her türlü sorunun çözümü için ciddi çalışmalar örgütledik. Konferanslar, paneller, televizyon programları ve basın açıklamaları gerçekleştirdik. Bu yaptıklarımız seçilmeden ve her herhangi bir resmi yetkiye sahip olmadan bölgemiz, ülkemiz yararına büyük etkiler yarattı ve sorunların çözülmesine ışık tuttuk Belediyelerimizi mafyanın ve tarikatların elinden kurtaracağız. Mafyanın kölesi değiliz, çağdaş yurttaşız. Cemaat şeyhlerinin müridi değiliz, Cumhuriyet yurttaşıyız.” dedi.

Vatan Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu’da konuşmasında şunları söyledi; Belediyeciliğe uygun mesleğimiz ve bilgi birikimimiz, belediye hizmetleri olarak adlandırılan insan sağlığı, rahatı ve huzuru için gerekli olan her türlü çalışmanın yapılması olarak özetlenebilir. Belediyecilik insan merkezlidir. Çocuklarımız, gençlerimiz, ergin insanlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız hep birlikte belediyeciliğin kapsamı alanı içindedir. Bütün belediye hizmetleri bunlar için olmak zorundadır. Alanya halkımızı oluşturan bu insan bileşimi tarafımızdan yapılacak hizmetlerin esas hedefidir.

Bizim hayata geçireceğimiz bütün çalışmalar ve projeler bu hedefe dönük olacaktır. Temizlikten, ulaşıma, cevre korumadan, nsuyumuzun ve denizimizin kıyılarımızın korunması bu hedef çerçevesinde değerlendirilmelidir. Şehir rantlarına ve rantiyecilere kapalı olacağız. İnsanımızın somut yararı olmayan hiçbir yatırıma izin vermeyeceğiz. Yapılmakta olanları tamamlayıp insanımızın kullanımına sunacağız.

Yola çıktığımız bu hayırlı yolda Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu bilinciyle yalnız Türk milletinin ve Alanya halkının ipoteği altına gireceğiz. Tarikat ve cemaatlerin bloke ettiği oyların ipoteğine girmenin Alanya halkına hizmetin değil tarikat ve cemaat beylerine hizmet edeceği bilincindeyiz bu yüzden bizi böylesine ipotek altına sokacak her türlü ilişkiyi peşinen ret ediyoruz. Bu tür örgütlenmelerle iradesi iğdiş edilen değerli vatandaşlarımızı Türk vatandaşı olarak ferdi olarak istedikleri her türlü hizmeti aracısız vereceğimize söz veriyoruz. Böylece onların el konulan iradelerinin özgürleşmesi yolunu açacağız. Cağımızda sürdürülmesi mümkün olmayan bu Orta cağ ilişkilerine bütün siyasi partilerin karşı tavır almalarını öneriyoruz.