p>Oktay Vural, \"Türkeş\'in hala MHP\'li olup olmadığının sorulması\" üzerine ise \"Türkeş\'in partide hiçbir görevinin bulunmadığı ve parti sıfatını temsil edemeyeceği\" konusunda, TBMM Başkanlığı\'na yazı yazdığını anımsattı. Vural, \"Bizim için bu mesele kapanmıştır, bizimle alakalı değildir. Bu, bir kumpas çabasıdır, MHP olarak biz bu kumpaslara hiç düşmedik\" dedi. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş\'in, MHP için \"Babamın partisi, beni kimse atamaz\" dediğinin anımsatılması üzerine Vural, \"Kendi partisi olmadığını söylüyor\" sözünü sarfetti.
YAZI YAZDIK
Oktay Vural, \"Türkeş\'in hala MHP\'li olup olmadığının sorulması\" üzerine ise \"Türkeş\'in partide hiçbir görevinin bulunmadığı ve parti sıfatını temsil edemeyeceği\" konusunda, TBMM Başkanlığı\'na yazı yazdığını anımsattı. Vural, \"Burada MHP\'nin iradesi olmadığına göre, Yıldırım Tuğrul, herhalde bağımsız bakan olarak atanmış olması gerekiyor. Zaten kimin bağımlı kimin bağımsız olduğu önemli değil. Yıldırım Tuğrul, AK Parti\'nin bağımsız seçim kampanyası Hükümeti üyesi olarak değerlendirilmelidir\" dedi.
AHLAKSIZ SİYASİ KURBAN
Vural, Türkeş\'le ilgili ısrarlı sorulara, \"Bizim için bu mesele bitmiştir. Tedbirli olarak biz bu konuda kararımızı verdiğimize göre, asıl sorgulanması gereken böyle ahlaksız siyasi kumpaslarla, böyle bir iradenin milletten hangi cüretle oy isteyebileceğidir. Bizim için bu mesele kapanmıştır, bizimle alakalı değildir. Bu, bir kumpas çabasıdır, MHP olarak biz bu kumpaslara hiç düşmedik\" karşılığını verdi.