p>Tosmur Mahalesi muhtar adayı İsa Akar, seçim afişine yapılan saldırı üzerine, “Fevri bir hareketle mi yoksa yönlendirme ile mi yapıldığı bilemiyoruz. Hiç kimseyi zan altında bırakmadık” dedi.

\ \ \ \

Tosmur Mahallesi’nde muhtarlık seçimleri sürerken tatsız bir olay yaşandı. Tosmur Mahallesi Muhtar aday İsa Akar’ın seçim afişi yırtıldı. Akar, konuyla ilgili sosyal medya hesabından sükunet çağrısı niteliğinde bir yazı paylaştı. Akar’ın açıklamasının satırbaşları şunlar:

\ \ \ \

“Kimseyi zan altında bırakmadık”

\ \ \ \

Değerli dostlarımız. 4 Haziran 2017 tarihinde yapılacak olan Tosmur Mahallesi Muhtar seçimlerine halkımızın desteği ile aday oldum. Tabii her seçim gibi kendimizi tanıtmak, projelerimizi, neler yapabileceğimizi anlatmak için bir takım görsel çalışmalar yaptık. Dün astığımız afişlerden birisini bir grup çocuk tarafından parçalanarak yırtıldığını tespit ettik. Fevri bir hareketle mi yoksa yönlendirme ile mi yapıldığı bilemiyoruz. Hiç kimseyi zan altında bırakmadık. Ta ki açığa çıkıncaya kadar.

\ \ \ \

Vatandaşa sükunet daveti

\ \ \ \

Sosyal medyadan bu konuyu paylaştığımız zaman bizi seven dostlarımız haklı olarak tepkilerini göstermiş, bizde sükunete davet ettik. Haklı tepkisini vermekte herkes hürdür. Hakaret hamiz şeylerin bizlere de zarar vereceğini çok iyi biliyoruz.

\ \ \ \

Demokrasinin en güzeli halkın sandığa gitmesi ve reyini kullanmasıdır. Biz herkese eşit mesafedeyiz.

\ \ \ \

Öte yandan 1995 yılından bu yana Tosmur ve Türkiye seçimlerini bilir takip ederim. Saldırıyla, karalamayla, geçmişiyle, yasam tarzıyla, ticaretiyle, düşüncesiyle, bel altı dediğimiz saldırı gibi durumlarla seçim çalışması yapılması hiç kimseye bir şey kazandırmamış bilakis seçmen gözünde bunlar itibar görmemiştir.

\ \ \ \

Seçimler gelip geçici dostluklar baki

\ \ \ \

Dün ki yaşanan üzücü olay bizleri üzmüştür. Aday olan arkadaşlardan sadece bir kişi aramış olayın üzücü olduğunu bildirmiş kendisine teşekkür ederek iyi dileklerde bulunduk. Bu bir demokrasi yarışıdır. Ve şu sözü tekrar söylemekte fayda var. \\\\\\\"Seçimler gelip geçecek bizler dost, arkadaş ve akraba olarak kalacağız\\\\\\\" Tosmur ara seçimlerinin sükunet ve itidalli olarak devam etmesini diler aday arkadaşlara çalışmalarında kolaylık dilerim.

\ \