Haber - Burak ÖZTUNÇ

Adelet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, bugün gerçekleştirilen haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Toklu ilk olarak geçtiğimiz günlerde elim bir motosiklet kazasında hayatını kaybeden Ak Partili Hasan Murat Diler’i anarak başladı.

Başkan Toklu bu üzücü olayla ilgili, “Bu hafta Alanya AK Parti ailesi olarak acılı bir hafta geçirmekteyiz. Yönetim Kurulu Üyemiz Mimar Oya Diler’in eşi partilimiz Hasan Murat Diler’in vefatıyla birlikte oldukça üzüntülüyüz. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyoruz.” dedi.

“ŞAHSEN BEN GÖREMEDİM”

Başkan Toklu daha sonrasında dün gerçekleştirilen 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri ile ilgili konuştu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünü icra ettiklerini hatırlatan Toklu, “Tüm ülkede olduğu gibi Alanya’da da, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle birlikte 15 Temmuz gecesini andık. İnşallah bir daha 15 Temmuz’da olduğu gibi hain darbe girişimleri ile karşı karşıya kalmayız ve bu tarz günler yaşamayız. Tabi ki gönül isterdi ki dün ki Milli Birlik ve Demokrasi Günümüze siyasi partiler daha yoğun bir şekilde, parti temsilcileri ve başkanları ile katılsınlar. Ancak alanda birçok siyasi parti başkanı ve temsilcisini şahsen ben göremedim. Bu bir birlik günüydü ve 2016 yılında hangi partiden olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile tüm vatandaşlarımız sokağa inmiş ve terör örgütü karşısında dimdik silahsız bir şekilde durmuşlardır.” şeklinde konuştu.

ULAŞIM DOSYALARI YERLERİNE ULAŞTIRILDI

Alanya’da Kuşyuvası ve çevre yolunun ikinci etabında gerçekleştirilen çalışmaların durdurulması ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Toklu, “Geçen hafta da ulaşımla ilgili kamuoyunu meşgul eden konular vardı. Çevre yolunun 2. etabı ile ilgili ve Kuşyuvası Yolu ile ilgili hazırladığımız dosyaları Ulaştırma Bakanımız ve milletvekillerimize ilettik. İnşallah önümüzdeki süreçte ulaşımla ilgili çalışmalar daha da hızlanacaktır.” diye konuştu.


Yönetim Kurulunun toplantıya tam kadro katılması dikkat çekti.