AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İlçe Teşkilatı Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesi hakkında değerlendirmede bulundu. Yerel seçim hakkında da konuşan Toklu’nun açıklamaları şu şekilde;

"Bugün Alanya İlçe Teşkilatı olarak haftalık olağan yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Dün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Türkiye’nin kabinesini açıklaması ile birlikte hem ilçe teşkilatı hem Alanyalılar olarak bir kez daha gururlandık ve mutlu olduk.

'ALANYA İÇİN GURUR VERİCİ'

Bilindiği üzere 24 Haziran Genel Seçimleri sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabine de tekrardan görev alan Antalya ve Alanya’nın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tekrardan bulunması bizlere mutluluk verdi. Ülkenin en önemli, en kritik süreçlerinde karar mekanizmasının içerisinde olan ve tarihi kararlara imza atan Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yeni kabine de yer aldı. Bu Alanya için ve Antalya için gurur verici bir olay.

'ALANYA'NIN ŞAHLANMASI İÇİN...'

Bilindiği üzere Ak Parti kurulduğu günden günümüze kadarki 16 yıllık süreçte Alanya’ya, Antalya’ya ve ülkemize bir çok yatırımlar yaptı. Bu yatırımlardan Antalya ve Alanya nasibini büyük ölçüde aldı. İnşallah bundan sonraki süreçte de Sayın Dışişleri Bakanımızın tekrardan göreve gelmesiyle birlikte vekillerimizin de desteği ile yatırımlar Alanya ölçeğinde devam edecektir. Biz bundan sonraki süreçte Alanya İlçe Teşkilatı olarak sorumluluğumuzun tekrar farkındayız. İnşallah bundan sonraki süreç Alanya’nın geleceği için, Alanya’nın şahlanması için bir süreç olacak. Biz çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz. Alanya halkı Sayın Dışişleri Bakanımızın göreve gelmesi ile mutlu oldu. Biz bunu da yakinen gördük, tebrik telefonları aldık. Bu süreçte Allah yar ve yardımcımız olsun.

ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Bu tabi ki genel merkezimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve parti büyüklerimizin tasarrufunda gerçekleşecek bir süreç. 2019 Mart ayında yerel seçimleri yapacağız. Bu yerel seçim noktasında partimizin aday belirleme noktasındaki kriterleri önümüzdeki günlerde özellikle 18 Ağustos’taki kongreden sonra bu süreci belirleyeceklerdir. Şimdiden bizim bir şey söylememiz bu konuda çok doğru olmaz. Biz çalışmalarımızı her zaman sürdürüyoruz teşkilat olarak, her zaman sahadayız. Artık partimizin belirleyeceği kriterlerle, partimizin belirleyeceği süreçte adayımızı açıklayıp sahaya ineceğiz tekrardan.

TURİZM BAKANI MEMNUNİYET YARATTI

Özellikle dün akşam kabine listesi açıklandığı andan itibaren birçok turizmci tarafından telefonla tebrikler aldık. Alanya’da özellikle otelleri alan isimlerden telefonlar aldık. Onlarda umutlu bir şekilde bakıyor turizme. Çünkü Sayın Bakanımız hem sektörün içinden gelen birisi, hem sektörün farklı kategorilerinde faaliyet gösteren birisi. Hem sıkıntıları bilen hemde çözüm noktasında söz sahibi olan birisi. İnşallah turizm yeni kabine ile birlikte, yeni sistem ile birlikte bundan nasibini alacaktır. Biz özellikle turizmle ilgili umutluyuz. Turizmcilerden gelen tepkilerde bu doğrultuda."