Kandil'e yönelik başlatılan operasyona değinen Çelik, Türkiye'nin ulusal güvenliğine dikkat çekerek, "Şimdi Kandil'e operasyon başlattık. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kahraman Mehmetçiğimiz sınır ötesinde terörle mücadele etmeye devam ediyor. Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkartacağız" dedi.

AK Parti'nin en genç milletvekili Sena Nur Çelik, Sanayi esnafıyla buluştu. Vekillerini sevgi gösterileriyle karşılayan Alanyalılar, Kandil operasyonuna Rabia işareti ile destek çıktı.

"İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Terörle mücadele konusunda önemli mesajlar veren Sena Nur Çelik, "Ünlü sosyolog İbn-i Haldun coğrafya kaderdir" diyor. Ülkemizin etrafı ateş çemberi. Zor bir bölgede yaşıyoruz. İçeride ve dışarıda terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürdük, sürdüreceğiz. Güney Sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridorunu Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla darmadağın ettik. Gabar'da, Cudi'de Tendürek'te, Şemdini'de, Bestler Dereler'de teröristlere nefes aldırmadık. Hem ülkemizin bekası hem de komşularımızın, gönül coğrafyamızın huzuru için sınır ötesinde başarılı operasyonlara imza attık. Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan 780 bin kilometrelik vatan toprağımızı böldürmedik, böldürtmeyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı'nı 15 Temmuz ihanet girişiminden 40 gün sonra başlattık. Kahraman askerlerimiz 3 bine yakın DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdi. Kırmızıçizgimiz ulusal güvenliğimize yönelik tehditlere geçit vermedik. PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'yi Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'den süpürdük. Askerimiz 4 bin 500'den fazla teröristi etkisiz hale getirdi. Mehmetçiğimiz Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda destan yazdı. Sırada Kandil var, Sincar var demiştik. Şimdi de Kandil'e operasyon başlattık. 20 uçağımızla 14 kritik noktayı vurduk. Eli kanlı terör örgütünün silah depolarını yerle bir ettik. İstiklal ve istikbal mücadelesi kararlılıkla sürecek. Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkartacağız" şeklinde konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN EMANETİ OLAN VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Türkiye'nin dünyanın en güçlü ordusuna sahip ülkelerden biri olduğunun altını çizen Sena Nur Çelik, kouşmasını şöyle sürdürdü:

"Yurt içinde ve sınır ötesinde 3 terör örgütüne karşı mücadele ediyoruz. Terör bataklığı olan Kandil'i kurutmak için düğmeye bastık. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin PKK'nın ana karargahı Kandil'e yönelik başlattığı operasyonda çember yavaş yavaş daralıyor. Terörü kaynağında imha etme ve ortadan kaldırma stratejisi ile taarruz pozisyonunda mücadele yürütüyoruz. İnşallah Kandil'i ülkemiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız. Teröristler nereye kaçarsa kaçsın peşlerinde olacağız. Hamdolsun, günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz operasyon yapabilen güçlü bir ordumuz var. Kendi İHA'larımızla, SİHA'larımızla şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan varanımıza sahip çıkacağız. Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ilkemizden taviz vermeden ülkemizin geleceğine yönelik her türlü tehdidin karşısında olmaya devam ediyoruz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yok. Terör örgütlerinin üstüne üstüne gideceğiz. 7 gün 24 saat terör örgütlerinin ensesinde olmaya devam edeceğiz. Afrin ve Cerablus'ta terörden arındırılan 4 bin kilometrelik alana ülkemize gelen mülteciler geri dönmeye başladı. 200 bin kadar mülteci tekrar topraklarına gitti. Bu sayı daha da artacak."

"ŞİMDİ VAKİT BİRLİK VAKTİ, VAKİT KARDEŞLİK VAKTİ"

Savunma sanayiinde yerli üretimin yüzde 65'lere çıktığını belirten Çelik, "Askerimizin kahramanlığı, milletimizin cesareti ve duasıyla teröristlere dünyayı dar ediyoruz. İstiklalimizi ve istikbalimizi tehdit edenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Savunma sanayimizde yerli üretim oranını yüzde 20'lerden yüzde 65'lere çıkardık. 2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Milli insansız savaş uçağımızı 5 yıl içinde hayata geçirmek için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, askerimiz oldukça, milletimizin, Alanyalı hemşerilerimizin bu heyecanı var oldukça kimse bizim yolumuza taş koyamaz. Cumhur ittifakının arkasında Çanakkale ruhu, Yeni Kapı ruhu var. Rabbim ülkemizin huzuru ve güvenliği için mücadele eden güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. İnşallah 24 Haziran'da sandıktan zaferle çıktığımızda yepyeni bir dönem başlayacak. Tarihi milletimizle birlikte yazmak için şimdi vakit birlik vakti, vakit kardeşlik vakti diyerek yürüyoruz" dedi.

Sena Nur Çelik, akşam saatlerinde Oba Mahallesinde kadınlarla buluşarak sohbet ederken daha sonra Karakocalı Mahallesi'nde hemşerileriyle bir araya geldi. Afrin'den sonra Kandil'in de teröristlerden temizlenmesini isteyen Alanyalılar, "Terörün tamamen bitmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve askerlerimizin yanındayız. Gerekirse biz de askere gideriz" mesajı verdi. (İHA)