İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti Antalya Milletvekilleri Feridun Bahşi ve Tuba Vural Çokal, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek'in katılımlarıyla gerçekleşen açılış programına vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. Program başlamadan önce alana akın eden vatandaşlar sloganlarla Millet İttifakı Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez'e destek sloganları attılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ yaptı. Karadağ konuşmasında;' Özü sözü bir, sözünden dönmez Abdullah Sönmez bu karmaşık sistemi düzeltecek. Büyükşehirde ise Toros’ların evladı Sayın Muhittin Böcek çözecek. Bizler ayrımcı bir dil kullanmayacağız. Halkımıza ‘vatan haini’ diyenlere biz bunu söylemeyeceğiz. Bu seçimler sadece yerel yönetimler değil, aynı zamanda bu öfke dilini kullanan iktidara da bir ‘Dur’ deme seçimidir. Mart’ın sonu bahar olacak. Sen ben yok biz varız.'dedi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ'ın ardından konuşma yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın;'Şehir yönetmek, devlet yönetmek kadar ciddiyet ister. Yapılan hizmetler lütuf değil, mecburiyettir. Bizim kimseyle bir kavgamız yok. Bizim amacımız hak edilen hizmetin halka ulaşması. Şeffaf ve adil bir yönetim sözü veriyoruz. Alanya’nın her köşesini dağ taş demeden hizmet ulaştıramadığı, halka bahaneler üreten, belediye binasını bile bitiremeyen, gösteriş amaçlı yeni temeller atan, yetim hakkı yiyen bu zihniyete dur demeye geliyoruz. Alanya herhangi bir ilçe değildir. Alanya bir dünya şehridir. Şehrimiz için büyük hayallerimiz var. Bu hayallerimizi ve amacımızı Sayın Abdullah Sönmez ile gerçekleştireceğiz.'dedi.

'BELEDİYE MECLİS ÜYESI ADAYLARI HALKTAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ'

İlçe Başkanlarının konuşmasının ardından Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları sahneye ısimleri okunarak çağrıldıktan sonra vatandaşlar desteklerini sloganlarla ve alkışlarla belirttiler. Meclis Üyesi Adaylarının ardından sahneye Abdullah Sönmez'in Davet edilmesiyle alan şenlik yerine dönüştü.

'NAMUS SÖZÜ VERİYORUM, HER ŞEY ŞEFFAF OLACAK'

Konuşmaları sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Sönmez; konuşmasında 'Kaynaklarımızı doğru kullanırsak şehrin önünü açabiliriz. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı göstereceğime namus sözü veriyorum. Şehir iş insanlarıyla, turizmcilerle, odalarla, halka yönetilir. Yönetmek paylaşmaktan geçer. Ben değil biz diyeceğiz. Birlikte Alanya’yı en güzel noktalara getireceğiz. Beni iyi biliyorsunuz. Yatırımcı belediyeden korkmayacak. Her şey şeffaf olacak. Bu şehirde ne sıkıntı varsa birlikte çözeceğiz. Ücretsiz servislere yapılamaz diyorlar. Daha önce yaptık. Alanya’da da yapacağız. Görecekler.'dedi.

'BİZİM RANTLA İŞİMİZ YOK

Konuşmalarına devam eden Sönmez;' Günümüzde uygulamalar tamamen rant üzerine kurulu. Bizim rantla değil sizlerin mutluluğu ile işimiz var. Sizler mutlu olursanız bizler her şeyi yapabileceğimize inanıyoruz. İş adamları belediyeye ruhsat almaya giderken korku içerisindeler. Ruhsatı veriyor iskanı alacak. ‘Ön iskan alman’ lazım diyorlar. İnanın bunlar sadece Alanya Belediyesi’nde var. Biz bunlara ‘Dur’ demek için geliyoruz.'dedi.

'BİZİM YÖNETİMİMİZDE HERKES KENDİNİ EVİNDE HİSSEDECEK'

Konuşmaları halk tarafından oldukça takdir toplayan Sönmez'in konuşmaları sık sık 'Doğru Başkan, Sönmez Başkan' sloganlarıyla kesildi. Millet İttifakı Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez;' Bizimle birlikte belediyeye geldiğinde evine geldiğini hissedecek. Hataları affetmem. Beni bilen Konaklı’dan bilir. ‘Belediye işçilerini işten çıkaracak’ diye söylentiler çıkarmışlar. Bir belediye başkanının geldiğinde ilk değiştireceği eleman sekreteri ve şoförüdür. Ben göreve geldiğimde sekreterimi bile işten çıkarmadım. Bir tane belediye işçisinin ekmeğiyle oynamadım. Belediye personeli bilsin ki maaşlarınızda adalet sağlayacağım.'dedi.

'İŞÇİLER SENDİKASINA KAVUŞACAK'

Belediye işçilerinin sıkıntılarına değinen Sönmez; 'Tüm birimlerde işçiler sendikasına kavuşacak. Buna inanın. Emek verene emeğinin karşılığını vereceksin. Biz bu anlayıştayız. Turizmde turistleri otellerden çıkaracak şehre taşıyacağız. Muhittin başkanımla bunun yollarına bakacağız. Ve yapacağız. ALTAV diye bir dernek var. Alanya’nın tanıtımı için derneğin bütçesi 450bin lira ve bu oldukça komik. Alanya’nın tanıtımı için çalışmalarımızla, ayırdığımız bütçeyle farkı sizler göreceksiniz.'dedi.

'TABELALARA HARCANACAK PARAYI EĞİTİME HARCAYACAĞIM'

Mecvcut Belediye Yönetiminin Alanya'nın her yerinde yaptırdığı devasa reklam tabelalarına da değinen Abdullah Sönmez; 'Eğer göreve gelirsem hiçbir tabelada resmimi görmeyeceksiniz. O parayı tabeladaki resme harcayacağıma eğitime ve tanıtıma harcarım. O para hepimizin parası. Bu parayı çar çur etmeye kimsenin hakkı yok. Dikkat ederseniz şu an bile hiçbir tabelada resmim yoktur. Koymayacağım da. Katalog basmak mevzu değil. 2014’te bastıkları kataloglara dönün bakın. Yatırım yapacağız diyorlar. Seçime bir ay kalmış. Cuma Pazarı’nda yıkıma gidiyorlar. 15 belediye binası varken halkın parasıyla yeni bir belediye binası yapmanın anlamı ne?' dedi. Halka katılımlarından ve ilgilerinden dolayı teşekkürlerini ileten Sönmez; 'Sizler bu teveccühle arkamızda durduktan sonra bizler bu yolda yürümeye devam edeceğiz. 1 Nisan sabahı her şey çok güzel olacak. Hiç merak etmeyin başaracağız.'dedi.