Hayvancılıkla uğraşan kırsal kesimdeki vatandaşların ürettikleri sütü belediye tarafından satın alınacağını da belirten Sönmez;‘Büyükbaş hayvan besleyen köylülerimizin sütlerini yerinde satın alacağız. Kuracağımız mandıralarda işlediğimiz günlük sütleri, halksüt büfeleri aracılığı ile halkımızla buluşturacağız. Böylelikle hem halkımıza sağlıklı, günlük ucuz süt imkanı sağlayacağız hem de köylümüzün ekonomisine katkıda bulunacağız. Ayrıca günlük taze süt imkânımızda çocuklarımızı da düşünmeyi ihmal etmiyoruz. Ürettiğimiz bu sütlerin bir bölümünü ilköğretim okullarında öğrencilerimize ücretsiz dağıtacağız. Ayrıca köylülerimize kendi ürettikleri ürünü satabilmeleri için ulaşım kolaylığı sağlayacağız. Kuracağımız Organik Pazar’da ücretsiz pazar yeri vereceğiz ve satamadığı ürünü belediye içerisinde değerlendirmek üzere satın alacağız.’dedi.

“ÇİFTLERİMİZİN YUVA KURMASINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

Millet İttifakı İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez’in kırsaldaki vatandaşlara yönelik projelerinin yanında vatandaşların ekonomisini rahatlatacak projeleri de takdir topluyor. Bu vaatlerin arasında yeni evlenecek çiftleri de ilgilendiren projeler bulunuyor. Bunlardan biri de Belediyeye ait düğün salonlarında yapılacak olan düğünlerden fahiş fiyatlar yerine sembolik ücretler alınacak olması. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Sönmez; ‘ Yuva kurarken çiftlerimiz her şeyi hesaplayarak yapıyor. Bizler vatandaşımızın yuva kurmasını kolaylaştıracağız. Belediyeye ait düğün salonlarında vatandaşlarımızın yapacak olduğu düğünlerden fahiş fiyatlar almak yerine sembolik ücretler alınacak. Çiftlerimizin nikahlarında da belediyeye ödenecek ücretlerde indirim yapılacak ve Alanya Belediyesi kendi payına para talep etmeyecek.’ diyerek evlenmeyi düşünen ve yeni evlenecek çiftlere bir de belediyeye ödeyecekleri ücretlerle yük olmayacaklarını dile getirdi.

 ‘HALK TELEFERİĞİ KULLANABİLECEK’

Açıklamalarında teleferik kullanım ücretlerinin pahalı olduğunu dile getiren Sönmez; ‘ Teleferik ücretleri vatandaşı bu hizmeti kullanmamaya itiyor. O yüzden; teleferiği halkımızla buluşturmak için; teleferik ücretlerinde belediyemizin yetkisi oranında indirim yapacağız. Böylelikle teleferik sadece turistlerin tercih ettiği bir araç olmaktan çıkacak ve halkımız uygun fiyatla teleferiği kullanabilecek.’dedi.

‘AİLELER KENDİLERİNE VAKİT AYIRABİLECEK’

Sosyal Projeleri ile adından söz ettiren ve daha önce düşünülmemiş vaatlerle halkın karşısında çıkan Sönmez; ‘Biz projelerimizi oluştururken, halka vaatlerimizi sunarken vatandaşımızın sosyal hayatını kolaylaştırıp, ekonomik yükünü de hafifletmeyi amaç edindik. Bu projemizde çocuklarımız için Akşam Bakımevi kurarak, eşi ile baş başa vakit geçirmek isteyen aile bireyleri çocuklarını konusunda uzmanların bulunduğu Akşam Bakımevimize bırakarak hem eşi ile rahat vakit geçirebilecek hem de uzmanlar eşliğinde bakımı sağlanan çocuklarını kendilerine verilen özel şifre ile cep telefonlarından rahatlıkla izleyebilecekler. Bir belediye; halkının her anında yanında olup, işlerini kolaylaştırmalı. Bizlerde halkımızın yaşamını kolaylaştırarak yüzlerini güldüreceğiz.’dedi.