Konaklı gençlerinin, 1 günde yaptığı organizasyonun rekor katılım gerçekleşmesiyle ortaya görsel bir şölen yaşandı.

'Efsane Başkanla Alanya'nın Yüzü Gülecek'

İlk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ'ın gerçeklestirdiği toplantıda Karadağ " Efsane Başkan Abdullah Sönmez'le Alanya'da bu seçimi alacağız. Antalya Belediye Başkan Adayımız Sayın Muhittin Böcek'in sizlere çok selamları var. Antalya'da Böcek, Alanya'da Sönmez diyerek bu yolda başarıya ulaşacağız.'dedi. Ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın konuşmasında ' Evet, Efsane Başkan Abdullah Sönmez Konaklı'nın vefalı başkanı oldu. Sizlerse onun vefalı halkı. Geçmişte yapmış olduğu çalışmalar sahada bize güç veriyor. Insanlar onu 'Halkın Başkanı' olarak biliyor. Özellikle Alanya'nın Batı Bölgesinin İçme Suyu Problemini çözmesi ile Efsane olan Abdullah Başkan, Alanya'ya hizmet verecek en iyi başkandır. Biz kendisini Belediye Başkan Adayımız olarak takdim ederken yaptıklarıyla gurur duyarak anlatıyoruz. Efsane başkan Abdullah Sönmez'le Alanya'nın yüzü artık gülecek.'dedi.

'Sönmez Geliyor'

İlçe Başkanlarının konuşmasının ardından, Konaklı gençlerinin 'Abdullah Sönmez, Sözünden Dönmez'; 'Vefalı Başkan, Sönmez Başkan', ' Sönmez Geliyor' tezahüratlarıyla konuşmalarına başlayan Sönmez, 'Benim vefalı Konaklı halkım. Sizlere duygularımı hangi kelimeler ile ifade etsem az kalır. Sizlerle biz Konakli'ya o kadar güzel işler yaptık ki. Konaklı'nin her taşında, her yolunda kısacası her yerinde izleriniz var.' hitabının ardından konuşması gençlerin tezahüratlarıyla ve alkışlarıyla sık sık kesildi. Tezahüratların ardından konuşmasına devam eden Sönmez " Çıktığımız bu yolda sizlerin desteği ile kendimizi daha da güçlü hissediyoruz. Gördüğümüz bu görkemli kalabalık hepimizin emeği. Bu büyük aile bağımız geçmişten geliyor. Bu bağımızı şimdi geleceğe taşıyoruz.'dedi.

'İlköğretim Öğrencilerine Ücretsiz Servis Projemi Eleştiriyorlar'

Yapacağı projeleri anlatan ve seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Sönmez " Beni, Ücretsiz öğrenci servisini nasıl yapacak? Ücretsiz kırtasiyeyi nasıl dağıtacak? diyerek eleştiriyorlar. Niyet doğru olursa,her şey olur. Konaklı'da olduğu gibi tüm Alanya'da ilköğretim öğrencilerine ücretsiz servis hizmeti vereceğiz, ücretsiz kırtasiye malzemeleri dağıtacağız. Bunu Konaklı Belediye Başkanlığım dönemimde de yaptım. Yine yapacağım. Nerede halkımı huzura kavuşturacağim iş varsa, o işi yapmak için canla başla çalışacağım.' dedi.

'Konaklı Seyir Terasını da Batırdılar'

Konaklı Seyir Terasını halka hizmete açtığı dönemde, Konaklı Belediyesi personellerinin itinayla temizliğini yaptığını vurgulayan Sönmez, Mevcut Alanya Belediyesi yönetiminin ilk 2 yılında Konaklı Seyir Terasında ücretli hizmet alındığını dile getirdi. Sönmez konuşmasında; "2004 yerel seçimlerinde,"Abdullah Sönmez ağaçları bile sulayamaz,Konaklıyı satar"dediler. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Ama Abdullah Sönmez, "6 ayda suyu getireceğim" dedi. 3 ayda su sorununu çözdü."İki yılda kanalizasyon ve arıtmayı çözerim" dedi.,18 ayda çözdü. İktidar partisi miydim? Olmayan Doğruyol Partisi'nden adaydım. Ama niyetimiz doğruydu ve halisti. Altyapıyı yaparken bir taraftan da üst yapıyı yaptık. Dönemimde burada vatandaşlar ücretsiz piknik yapardı. Temizliğini, her şeyi belediye yapardı. Alanya Belediyesi yönetimi 2 sene burada insanlardan ücret aldı. Şu seyir terasını yapmak için neler çektiğimi bir Allah, birde ben bilirim. Burayı atıl bir yer haline getirdiler ve bu Seyir terasını bile batırdılar.'dedi.

'Taşıma yok, Birlik Var'

Konaklı halkının yoğun ilgisi ile devam eden toplantıda Sönmez; 'Bizim gönül bağımızı kimse sorgulamasın. Ben bugüne kadar kimseye gönülsüz iş yaptırmadım. Bana oy verenden çok oy vermeyenin kapısına gittim. Bunu en iyi siz biliyorsunuz. Bende ayrım yok. Herkes eşit. Benim gibi düşünen kıymetli Belediye Meclis Üyesi Adaylarımızla birlikte herkesin yüzünü güldüreceğiz. Bizler çok güçlü geliyoruz. Bir etrafınıza bakın. Biz insan taşımıyoruz. Biz de birlik var birlik. Kalabalık gözüksün diye insanları bir yere yığmıyoruz. Biz samimi davranıyoruz. Göz boyamaya çalışmıyoruz. Ne isek; oyuz. Burada bakın ne bir iktidar imkanı var, ne de çalışanımız var. Burada Gönül Birliği var.'dedi.

'Şimdi Sıra Alanya'da'

'Alanya'da büyük ayırım var,bunlara dur deme zamanı gelmiştir. Göreve geldiğimizde hizmeti eşit vereceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. Tüm Alanya'ya hizmetleri eksik, yetersiz ve ayrım çok fazla. Şu seyir terasını yapmak için neler çektiğimi bir Allah, bir de ben bilirim. Halkın taleplerini dinlemeden, sokaktan uzak bir yönetme anlayışı ile bu işler olmaz. Herkesin düşüncesi benim için önemlidir. Benim başkanlığım döneminde kapımdan kimse dönmedi, Alanya'da da böyle olacak. Alanya artık sözünden dönmeyen, söylediğini yapan yönetimle tanışacak."dedi.

" Alanya için Muhittin Böcek Önemli"

'Benim Alanya'ya Belediye başkanı olmam kadar, Alanya'ya daha iyi, daha rahat hizmet vermek için Antalya'da Muhittin Böcek'i mutlaka ve mutlaka seçmemiz gerekir. Sayın Muhittin Başkan ile geçtiğimiz günler uzun süre sohbet ettik. Sayın Başkan " Seçimi kazanalım ,her türlü hizmeti birlikte yapacağız"dedi. Çok iyi çalışalım,şehrin her köşesine ulaşalım.' diyerek Muhittin Böcek'in Alanya için desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

'Bu seçimi Olmazsa Olmaz Kazanacağız, Provakasyonlardan Uzak Olalım'

Konuşmasına devam eden Sönmez; seçim atmosferinin kendilerinin lehine olduğunu dile getirerek; 'Şu çok iyi bilinmeli ki; " Güç bizde, iktidar biziz.Yerel iktidar biziz,genel iktidar biziz." diyerek bizi çökertmeye kimsenin gücü yetmez. Hepimiz saygılı ve hoşgörülü olmak zorundayız. Ola ki gerginlikler olur ise bunlara uymadan en güzel şekilde siyaset yapmak zorundayız. Bu dönem Alanya Belediye Başkanlığı seçimlerini olmazsa olmaz alacağız.' açıklamasının ardından vatandaşlar alkışlarla ve tezahüratlarla Yerel Seçimlerdeki desteklerini illettiler.

'Herkesin Fikrini Alacağız'

Mevcut yönetimin halktan kopuk hareket ettiğini, halka fikrini sormadığını dile getiren Sönmez;

Bizim dönemimizde Alanya'yı akil insanlarla birlikte yöneteceğiz. Taksicinin, pazarcının, çiftçinin fikrini alacağız. Makamda oturan insana her kes gelir,"Ağam,paşam" der. Böylece hiç bir şeyi çözemezsiniz. Ama sokağa inerseniz her şeyi çözersiniz." diyerek vatandaşlara hitabına devam etti. 2 saat süren toplantı sonunda objektiflere poz veren vatandaşlar; Konaklı'nın Abdullah Sönmez'e tam destek olduğunu gösterdi.