İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın 21 Haziran’da gerçekleştiremediği delege seçiminin ardından ilçe seçim kurulu kararıyla seçimin iptaline karar verilmişti. Kararın ardından Başkan Adayı Hilmi Er’i destekleyen kesim Yücel Apaydın’ı istifaya davet etmişti.

APAYDIN’LA DEVAM

İYİ Parti Genel Merkezi bugün Yücel Apaydın, Hilmi Er ve Alper Arıkan’la, Ankara’da bir toplantı yaptı. Toplantıda Alanya teşkilatında yaşanan sorunların neler olduğu ve yaşanan krizin sebebi konuşuldu. Saat 13.00’de İYİ Parti Genel Merkezi’nde üç isimle yapılan toplantı sonrası, İYİ Parti Alanya Teşkilatı için de nihai karar verildi. Genel merkez kongre sürecine kadar mevcut Başkan Yücel Apaydın’ın görevine devam etmesine karar verdi.

İYİ PARTİ ANTALYA’DAN AÇIKLAMA YAPILDI

Antalya İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’ndan da yapılan açıklamaya göre Apaydın kongreye kadar görevine devam edeceği ve Alper Arıkan ile kongreye tek adayla gidileceği açıklandı.

Yapılan açıklama şu şekilde: “Alanya İYİ Parti ilçe başkanlıgı görevine ilçe başkanımız sn.YÜCEL APAYDIN kongreye kadar devam edecektir. Kongrede sn HİLMİ ER aday olmayacaktır.sn. ALPER ARIKAN  ile kongreye tek adayla gidilecektir. Partimiz bu kongreden de birlik, beraberlik içinde, güçlenerek çıkacaktır. Sehven yapılan daha önceki açıklamamızı düzeltir,kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.”