Pazar günü yarıda kalarak büyük tepki çeken İYİ Parti Alanya’nın delege seçimleri için konuşan Başkan Adayı Hilmi Er, “listelerde usulsüzlük var” dedi. Bu haksızlığı Alanya kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum diyen Er, şöyle konuştu: "600-700 kişinin askıdaki listede olması gerektiği halde olmadığını tespit ettik. Yaptığımız itirazlar sonucunda 7 Haziran günü listeler tamamlandı. Demokratik bir seçime giriyoruz. Demokrasimizin daha da güçlenmesi için yapılacak olan bu delege seçimlerinde adaletli olmak gerekiyordu. Şartların eşitlenmesi gerekiyordu. Kişisel Verileri Koruma Kanunu öne sürülerek bizlere listeler verilmedi. Askı listesinde eşimin ismine bile bakamayacağım, eşimin bizzat kendi gelerek bakması gerektiği ifade edildi. Dolayısıyla biz listeleri alamadık, ilçe teşkilatımız bize listeleri vermedi. Üyelere ulaşmamız engellendi. Ancak süreçte gördük ki mevcut ilçe başkanına yakın kişiler üyeleri arayarak propaganda yaptılar. Bir aday için sağlanan ortam ve şartların diğer aday içinde demokrasi adına sağlanması gerekirdi. Bu haksızlığı Alanya kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunmak istiyorum.

KENDİLERİNE YAKIN İNSANLARI ÖNLERE ALDILAR

Delege seçimlerinin ilçe binasında yapılacağını açıkladılar. Partimizin genelgesinde, kapalı mekanlarda değil, pandemi süreci gereği açık havada, bunun mümkünatı yoksa kültür merkezi gibi geniş alanlarda yapılması gerektiği yazmasına rağmen parti binasında ısrar ettiler. Biz il başkanlığımız başta olmak üzere tüm birimlere bunun yanlış olduğunu belirten yazılı ve sözlü müracaatlarımızı yaptık ancak sonuç alamadık. Pazar günü delege seçimlerinde hepimizin yaşadığı olumsuzluklar meydana geldi. Bunun sorumlusu ilçe başkanı ve yönetimidir. Seçimi yapma sorumluluğu ilçe teşkilatına aittir. İyi Parti sevdalısı yaşlı insanlarımız saatlerce ayakta beklemek zorunda kaldılar. Oylama süreci devam ederken insanlara numaratajlar verilmeye başlandı. Bize yakın insanlara saatlerce beklemeleri gereken sıralar verilirken, kendilerine yakın insanları ön sıralara aldılar.

BİZİM ADAYLARI İKİNCİ SAYFAYA ATMIŞLAR

Mahallelerin üye listelerinde usülsüzlükler yaptılar. Listeler alfabetik sıraya göre hazırlanması gerekirken, kendi delege adaylarını ilk sıradan itibaren alt alta yazmışlar, bizim delege adaylarımızı ise alt sıralara dağınık şekilde yazmışlar. Bizim adaylarımızın çoğunu ikinci sayfaya yazmışlar. Fark edemeyen insanlarımız sadece tek sayfadaki isimleri işaretlemek zorunda kaldı ve bizim delege adaylarımızı göremediler.

AYAK OYUNLARI YAPTILAR

Bir meclis üyesi de dahil, kendi adamlarını kafalarına göre mahallelere dağıtmışlar. Adam Saray Mahallesi'nde ikamet ediyor ancak Kızlarpınarı'nda görünüyor. Sıkıntılı gördükleri her mahalle için bu tür ayak oyunları yaptılar. Biz bu seçimlerin tamamlanmasını istiyorduk ancak kendi kendilerine karar alıp, iptal ettiler. Şimdi son kararı genel merkezimiz verecek. Buradan gelecek sonuca göre hareket edeceğiz."