p>Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara\'daki patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, \"Öyle görülüyor ki bu saldırının amacı korkutmak değil, bir katliam yapmak. Umudumuz ve arzumuz en kısa sürede tüm yönleriyle bunun ortaya çıkması. Yapanlar kimse bunların da ortaya çıkması\" dedi.

Ankara\'da yaşanan, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan patlamaya ilişkin açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, iki bomba patlatıldığını ve gelen bilgilere göre 30 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi. Hayatını kaybedenlere Allah\'tan rahmet dileyen Çavuşoğlu, \"Öyle görülüyor ki bu saldırının amacı orkutmak değil, bir katliam yapmak. Aynı anda iki tane bomba patlatıldı ve kalabalığın olduğu yerde\" ifadesini kullandı.

Patlamada çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden Çavuşoğlu, saldırının hedefi orada katliam yapmaktan öte Türkiye\'nin istikrarı, demokrasi ve önümüzdeki 1 Kasım seçimleri olduğunu vurguladı.

Saldırının kim ya da kimler tarafından ne amaçla gerçekleştirildiğine ilişkin ayrıntıların, titiz ve ayrıntılı bir incelemenin ardından tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılacağını söyleyen Çavuşoğlu şunları söyledi: \"Sayın Başbakanımızın başkanlığında, ilgili arkadaşlarımız toplantıya başladı. Olay yerinde incelemeler devam ediyor. Umudumuz ve arzumuz en kısa sürede tüm yönleriyle bunun ortaya çıkması. Yapanlar kimse bunların da ortaya çıkması. Ülkemiz bu tür badireleri de atlatır, sorumluları da ortaya çıkarır ve inşallah birlik, beraberlik içerisinde bunun üstesinden geliriz. Gerçekten çok üzüntülüyüz, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti ve yaralılarımız var.\"