Haber - Burak ÖZTUNÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası, İlçe Başkanı Coşkun Karadağ basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KÖY ENSTİTÜLERİNİN YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Köy enstitülerinin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak sözlerini başlayan Karadağ, “Bu enstitüleri başlatan rahmetli Milli Eğitim Bakanımız Hasan Ali Yücel Bey’i saygıyla anıyorum. Biliyorsunuz köy enstitüleri dönemin aydınlanmasında çok büyük görevler yapmış ama maalesef emperyalizm ve kapitalizmin baskıları sonucu kapatılmıştır. Bugün ise köy enstitülerinin tüm Türkiye’de model olarak alınması gerekiyor. İnşallah göreve geldiğimizde bu modelin bir benzerini yaratmak arzusundayız. “ dedi.

‘VATANDAŞ PAHALIKLIKTAN İNİM İNİM İNLİYOR’

Seçim sonrası ülkenin genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Karadağ, “Bir seçim atlattık, seçimler bitti ancak pahalılık konusu bitmedi. İnanın Türkiye şu an da pahalılık konusunda inim inim inliyor. Zaman zaman basın mensubu arkadaşlarda pazarlarda vatandaşı aydınlatıyorlar. Soğanın kilosu olmuş 10 Lira, patatesin kilosu aynı. Çok kötü bir durum.Maalesef geçim sıkıntısı çok büyü, kazan neredeyse kaynamaz hale gelmiş. “ diye konuştu.

‘SİYASETİ YÖNETENLER AYMAZLIK İÇERİSİNDE’

Açıklamalarında devam eden Karadağ, “Hayat pahalılığı; kazanların kaynamadığı, insanların yataklara aç girdiği bir durum yaratmaktadır. Bunun yanı sıra bu da yetmiyormuş gibi zamlar aldı başını gidiyor. Her gün akaryakıta zam, her gün birçok ürüne zam geliyor. Döviz kuru da aldı başını gidiyor. İnsanlar yani siyaseti yönetenler hala aymazlık içerisinde İstanbul’da kim fazla oy almış, kim eksik oy almış bunun peşinde. Halkımız uyutulmaktadır. Türkiye’nin gerçek konusu zamlar ve işsizliktir. İşsizlik derseniz bakın seçim geçeli çok kısa bir dönem oldu ama inanın ki işsizlikten insanlarımız inliyor. Her gün yüzlerce insanımız iş bulmak için bizlere müracaat ediyor. Biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak Türkiye’deki işsizlik oranını bizim çözebilme imkanımız yok. Bu oran 14.7 olmuş bu korkutucu bir rakam. Biz elimizden geldiği kadar bu işi çözmeye çalışıyoruz ama hükümet bunların elinde.” dedi.

‘İSTANBUL İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ’

Ülkenin en büyük gündem konusu olan İstanbul seçimleri hakkında konuşan Karadağ “İstanbul’daki seçim sonuçları ile bu pahalılık, zamlar ve işsizlik gibi konularda halkımızı uyutmaktadırlar ve farklı noktalara dikkat çekmektedirler. 16, 17 gün olmasına rağmen hala İstanbul’da seçim sonuçları açıklanıp Büyükşehir Belediye Başkanımızı koltuğa oturtmamakta ısrar ediyorlar. Ben şahsen bunun arkasında farklı konular bekliyorum. Yoksa seçim sonuçları belli ve açıktır. Ancak hala mazbatanın verilmemesi, hayat pahalılığı, zamları ve işsizliği örtmenin bir yolu gibi duruyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın koltuğa oturtulmaması meselesinde, başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlarımız, görev yapmış ve yapan tüm milletvekillerimizin göstermiş olduğu duruşu gerçekten takdir ediyor, bu konuda partimle gurur duyuyorum. Eğer Alanya’da bile üzerimize düşen görev olursa, bütün partili arkadaşlarımızın hazır olduğunu, İstanbul’a giderek bu konuya destek vereceklerini açık açık söylüyoruz. Üzerimize düşen bir görev olursa biz her zaman bu görevi yapmaya parti olarak hazırız. Dediğim gibi başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm partililerimizi bu konuda göstermiş oldukları duruştan dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

SAHİL KATLİAMI HAKKINDA KONUŞTU

Günlerdir Alanya’nın Oba Mahallesi’nde Asia Beach Otel’in önündeki sahile dökülen beton konuşuyordu. Sahili adeta katleden otel yetkililerine vatandaşlar ateş püskürtmüş, yetkililerden ise konu hakkında bir açıklama gelmemişti.

Bu konu hakkında ilginç açıklamalarda bulunan Karadağ, “Bir otelin sahiline beton döküm olayı var. Yapı taşlarının üzerinde insanlar daha rahat edecek diye düşünüyorlar, amaç herhalde bu ancak şu bir gerçek ki doğaya ne kadar müdahale ederseniz doğa size bir gün cevabının mutlaka verir. Biz bu konuda üzülüyoruz. Doğaya yapılan her müdahale bir gün bize geri dönecektir, hem de mislisiyle geri dönecektir. Bu otelimizin sahilindeki işlemi kınıyorum ancak Alanya Belediyesi’nin müdahale etmesi ve onların tepki göstermesi gereken bir konu. Biz kendilerine bir dilekçe ile başvuruda bulunduk. Buna müdahale etmelerini istedik. Tabi burası Milli Emlak’a bağlı olduğu için öncelikle Kaymakamlık daha sonra Alanya Belediyesi’nin kontrolünde. Biz kendilerine şunu söylüyoruz, görevli arkadaşları görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Ancak Alanya Belediyesi bu konuda müdahale de bulunmazsa devreye Büyükşehir Belediyemiz girecektir. O konuda Büyükşehir Belediyesi’ni bilgilendirdik. Biz yetkili kurumların müdahalesini bekliyoruz. Daha sonrasında mutlaka müdahale edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.