Terzi, yaptığı açıklama ile şu ifadeleri kullandı:

Değerli hemşerilerim, sevgili Gazipaşa halkı, hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Gün geçtikte şükürler olsun ki etkisi azalmaya başlayan ve kısa süre içerisinde ülkemizi terk edeceğine inandığımız Covid-19 virüsü nedeniyle alt üst olan bütün yaşamsal olanaklarımızın, inşallah önümüzdeki günlerde normale döneceğini umuyoruz. Bu süreçte sabırla, devletimizin yönlendirmelerine uyarak ilçemizden bu virüsü uzak tutan değerli Gazipaşa halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Evet! Her şey alt üst oldu, bütün kurumsal ve bireysel faaliyetlerimize ara verdik, gerektiği yerde erteledik; ama Gazipaşa gündeminde ertelenmeyen ya da hız kesmeden el altından halledilmeye çalışılan bir konu var ki bir türlü neticelendirilemiyor. Hatta bu sıkıntılı süreci fırsatı çevirmeye çalışıp; sessiz, sakin bu işi halledebiliriz peşinde olanlar var ki asıl ısrarcı olanların, onlar olduğu kanaatindeyim. Ama buradan kendilerine şu uyarıyı yapmakta fayda görüyorum; bizim siyasi hareket olarak sloganlaşan söylemimizi unutmasınlar, Kurtlar puslu havayı sever! Herkes vazgeçse bile bizim kendilerini yakinen takip ettiğimizi unutmasınlar!

Evet, bahsettiğim konu yine 18 planlaması! Bu konu üzerinde neden bu kadar aceleci davranıldığını hâlâ anlamış değilim. Üstelik oldu-bittiye getirilmeyecek kadar önem arz eden, herkesi ilgilendiren bir konunun, 3-5 kişi etrafında oluşturulan küçük masa toplantıları etrafında konuşulması doğru mudur? Ya da karar verilmiş bir planlamanın, sadece tepkileri azaltmak anlamında insanlara göstermelik zorlamalarla dikte etmenin mantığı nedir? Hep söylüyoruz, yine tekrar ediyorum! Gelin, hep birlikte bir araya gelelim ve bu konuyu Gazipaşa’nın sorunu olmaktan çıkaralım! Bu sürecin devamında yani, bu şekilde yürütülmesinin ardında, yine burnumuza kötü kokular geliyor ki her zaman olduğu gibi buradan, bu endişelerimizi kamuoyu ile paylaşıp, eğer varsa böyle bir gafletin önüne geçmek için ne gerekiyorsa onu yapacağımızı da buradan ifade ediyoruz. Kimse aklından Selinus ya da Koru Sahili yakınlarından yer satmayı geçirmesin! Sat, sat sat! Bizler satan değil, alan; kıran değil, yapan; tek başına değil, Gazipaşa halkına danışan bir yönetimin her daim destekçisi; bunun tersi olan bir yapının da her zaman karşısındayız!

Sayın Başkan, misafirlik bitti! Bir yılı geçen görev sürenizce turizm sektörü adına ne yatırım yaptınız ki etrafınızdaki insanların hayallerinin peşinden koşuyorsunuz? Henüz Gazipaşa Kalesi’ne dahi yürüme yolu tam anlamıyla yokken, Nohutyeri Kalesi’ne insanlar arabalarıyla dahi gitmekte zorlanırken, birçok tarihi dokunun yakınına, etrafını saran ormanlardan dolayı yaklaşamıyorken, siz 5-10 bin!!! kişilik otelleri nasıl yaptırırım derdine düşmüşsünüz. Turizm ilçemize gelmeli, geç bile kaldı; fakat doğru adımlarla ve doğru yatırımlarla gelmeli! Birilerini zengin etmek için değil; Gazipaşa’da istihdam oluşturmak ve ilçemizi kalkındırmak için gelmeli.

Bu kadar konuşulan herkesi ilgilendiren 18 planlaması, 26.6.2020 Cuma tarihinde, yani 1 hafta önce askıya çıkarılmış; fakat konudan kimsenin haberi yok! Muhtemelen Sayın M. Ali Yılmaz Bey’in de haberi yok ki daha dün yapmış olduğu “Başa Dönmek İstemiyorum!” başlıklı basın açıklamasında, planın askıda olduğunu kamuoyu ile paylaşmadı. Üstelik bu basın açıklaması içerisinde, 18 Planlamasını açıklamanın merkezine almasına rağmen, askıda olduğu bilgisini saklama gereği duydu. Davul zurna ile duyurulan bu planlamanın askıda olduğu bilgisi kamuoyundan neden saklanıyor? Bu planlamaya itiraz geleceği düşüncesi sizi tedirgin mi ediyor? Bu tecrübeyi daha önce yaşayan Sn. Başkan, acaba başa dönmek istemiyorum derken, daha önce yapmış olduğu planlamaya gelen itirazlardan endişe duyduğu için mi kamuoyu ile paylaşma gereği duymuyor. Ya da daha kötü bir durum var ki o da planlamada yine haksızlık ya da rant olduğu gerçeğini saklamaktır. Çok daha ilginç olan bir konu da askıda bulunan 18 planlamasının kamuoyu ile paylaşılan afiş panosu! Bütün duyurular, yazı işleri ofisinin karşısındaki askı panosunda sergilenir ve halkın bilgisine sunulurken; 18 planlamasını Gazipaşa Belediyesi içerisinde ara ki bulasın! Merak edenler için buradan biz duyuralım! 18 planlaması, Gazipaşa Belediyesi içerisinde Fen İşleri ofisinde askıya alınmış. Bu tavır da “acaba!” Sorusunu aklımıza getiriyor. Neden, kimden, neyi saklıyorsunuz? Daha doğrusu, kimin malını kimden saklıyorsunuz? Gazipaşa halkının ortak çıkarlarını, ortak değerlerini, ortak geleceğini… kimse kimseden saklayamaz.

Yukarıda ifade ettiğimiz bütün konular hiçbir şahsi husumet gözetmeksizin, tamamen Gazipaşa Halkının duygu ve düşüncelerini Gazipaşa’nın yöneticilerine iletmek ve bütün konuların takipçisi olduğumuzun bilinmesi amacıyla söylenmektedir. Bütün halkımızı tekrar saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum…