Pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen ve partilerinin çözümlerini anlatan Kurtoğlu ve Sertkaya ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Vatan Partisi Antalya Milletvekili Adayı Hasan Faruk Kurtoğlu, ‘Mayıs ayında çıkan yüzde yirmilik enflasyon oranı pazarlarımıza yansıyor. Vatan Partisi ekibi olarak Cuma pazarında incelemelerde bulunduk ve gördük ki vatandaşlarımızın alım gücü düşmektedir. Yüzde yirmi enflasyonun oluş nedeni vatandaşların çok mal alıp evlerine götürdüklerinden değil, maliyet enflasyonunun yüksek olmasındandır.

Ürün girdilerinin pahalılaşması, dışa bağımlı olan girdilerin fiyatlarının yükselmesi, üretilen ürünlerinde fiyatlarının yükselmesine neden olmuştur. Alım gücü artmayan vatandaşlarımız bu nedenle çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu da doğrudan pazarlarımıza yansımaktadır. Doğru dürüst alışverişin olmadığı ortadadır. Pazarlarımızdaki durgunluk hissedilir seviyeye yükselmektedir. Bundan sonra da bu ekonomik anlayış devam ederse, durgunluğun artarak devam edeceği ortadadır. Bu konuda hükümet yetkililerini uyarıyoruz. Tedbirler zaman geçirilmeden alınmalıdır. Hafife alınamayacak bu durgunluğun hem yaş sebze-meyve üretimine hem de vatandaşlarımızın beslenme ve sağlık sorunlarına varıncaya kadar bir soruna neden olacağı ortadadır. Vatandaşın alım gücünü derhal yükseltilmelidir. Pazar esnafımızın desteklenmesi, ürünlerini rahatça sunabileceği ortamların yaratılması gerekmektedir. Cuma pazarında yaptığımız bu tespitlerin önümüzdeki dönemde ciddi sıkıntıların olmasını doğuracağını görüyoruz ve bunu istemiyoruz. Vatan Partisi olarak pazarlarımızı şenlendireceğiz. Toprak ve tarım reformunu yapacağız. Üreticimizi gümrüklerle koruyacağız’ dedi.

Vatan Partisi Antalya Milletvekili adayı Tahir Sertkaya’da, ‘Pazar esnafıyla görüşmelerimizde üreticilerimizin üretimden uzaklaşacaklarını ve hatta üretimi bırakacaklarının söylemlerinin ağırlıkta olduğunu gördük. Bunun sebebinin tüm girdilerinin yüksek olmasından kaynaklı olduğunu belirttiler. En önemli örnek olarak verdikleri 1999 yılında fasulyenin 2 TL olduğu, bu kadar maliyet artışına rağmen 2018 yılında yine aynı fiyata satmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Çiftçimize 2600 kuruşa mazot verdikleri de yok. Bunun büyük bir aldatmaca olduğu ortadadır. Biz buradan üreticimize söz veriyoruz. Şimdiden İran ile yaptığımız antlaşmayla çiftçimize mazotu 2 TL den vereceğiz. Üreticimizi ve pazarlarımızı şenlendireceğiz. Saman ithal etmeyeceğiz. Vatan Partisi olarak çiftçimizi yine ülkemizin efendisi yapacağımıza söz veriyoruz’ diye konuştu.