p>Antalya’nın Döşemealtı Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan 100 dönümlük alanın tapusu otogar yapılmak şartıyla Antalya Büyükşehir Belediyesine devretti. Antalya-Burdur Karayolu üzerinde Yeşilbayır Mahallesi 9425 Ada 1 Parsel üzerine kurulacak Antalya’nın yeni Otogarı için tapu devri Döşemealtı Belediyesi’nde gerçekleştirildi. 

\ \ \ \

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yaklaşık 100 dönümlük alanın otogar yapılması şartıyla Döşemealtı Belediyesi’nin mülkiyetinde olan tapuyu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e verdi. Döşemealtı’nın geleceği için önemli bir işbirliğinin yapıldığına dikkat çeken Başkan Genç, “Döşemealtı sürekli büyüyen, gelişen ve Antalya’nın en önemli yol ağlarının bulunduğu bir bölge. Dolayısıyla Otogarın İlçemize gelmesi Döşemealtı’na olduğu kadar Antalya kent merkezinin trafiğinin rahatlamasına da neden olacaktır. Öte yandan Bilindiği gibi Oto Galericiler Sitesi’nin de Döşemealtı’na taşınması konusunda bir çalışmamız oldu. Büyükşehir Belediyemize ve Başkan Menderes Türel’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Otogarın İlçemize gelmesi için üzerimize düşeni yaptık. Çünkü böyle bir projenin yapılabilmesi için mülkiyetin Büyükşehir’de olması gerekiyor. Döşemealtı Belediyemizin Meclis Üyesi arkadaşlarıma verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Döşemealtı İlçemiz her geçen gün büyüyor, şuan da Antalya’nın hemen hemen en hızlı gelişen Merkez İlçeleri arasındayız” dedi.
\ \
\ \ DÖŞEMEALTI’NIN İLK TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANESİNDE SONA GELİNDİ
\ \ Başkan Turgay Genç sözlerinin devamında Döşemealtı İlçesinin bir başka önemli sorunu olan hastane konusunda da çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve kamu özel sektör işbirliğiyle Döşemealtı’nın ilk tam teşekküllü hastanesini yapacaklarının müjdesini verdi.
\ \
\ \ ÖRNEK BİR İŞBİRLİĞİ
\ \ Tapu teslimi töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yapılan işbirliklerinin vatandaşların menfaatleri doğrultusunda olduğuna dikkat çekti. Menderes Türel, \\\\\\\"bazı konulardaki küçük adımlar aslında büyük anlamlar ifade ediyor. Özelikle bugün de ziyaretimin en önemli nedenlerinden bir tanesi o. Yoksa Antalya\\\\\\\'mıza yeni bir otogar kazandırmak için vermiş olduğunuz destek, bizim toplu iş merkezi kazandırmak için vermiş olduğumuz destek tabiki önemli bir işbirliğini işaret ediyor. Siz bize toplu işyerleri ile ilgili bir talepte bulundunuz bizde elbette dedik. Bizde Antalya\\\\\\\'da artık otogarımız şehir içerisinde kaldı. Çevre yollarımız tamamlanıyor, batı çevreyolu ve kuzey çevreyollarına yakın bir yere otogar taşınmalı şehir trafiğinin de hafifletilmesi adına. Bu noktada bir mülkiyet devri ile bizim burada otogar yapabilme imkanımızı ortaya çıkarttınız. Onun için çok teşekkür ediyorum ama dediğim gibi bu sadece toplu iş merkezi, otogar yapılması ile ilgili yaptığımız iş birliğinden öte çok daha yüksek bir anlam ifade ediyor. Çünkü biz her zaman her yerde söylüyoruz. Biz Antalya\\\\\\\'mıza hizmet için yola çıktık iktidar muhalefet ayrımı, seçildikten sonra söz konusu değildir. Ve siyasi parti rozetlerimizi seçildikten sonra kapıda bırakıyoruz dedik. İşte bunun en güzel teyididir aslında bu yaptığımız iş. Bir iktidar muhalefet işbirliğinin hizmet noktasında en güzel örneğinin verildiğini herkese göstermek adına çok önemli o yüzden de size teşekkür ediyorum” diye konuştu.
\ \ Projenin içeriği hakkında da kısa bilgiler veren Başkan Türel, “siz mimarsınız proje bana geldi müthiş bir proje, son yılların ödül alacak bir projesi. Döşemealtında yapacağımız da kendi enerjisini üreten güneş enerjisiyle fevkalade çağdaş bir mimari ile Döşemealtına ciddi değer katacak bir proje olacak. Çağdaş modern mimarinin en güzel örneklerini ortaya çıkartacak bir proje olacak. İnşallah tamamlar 2017 içerisinde de inşaatına başlarız diye düşünüyorum. Tabi Döşemealtı ile Büyükşehir Belediyesi son derece önemli projeleri böylelikle çıkartıyor, gayret ediyoruz.”

\ \