Ziyarette, CHP Konyaaltı İlçe Başkanlığı'na yeni bina kazandırmak amacıyla düzenlenen yemeğe katılamadığını belirten Akaydın, yeni bina alma çabasına katkı koymak istediğini belirterek, 500 TL bağışta bulundu.

CORANA ÇOK ABARTILACAK BİR ŞEY DEĞİL

Ziyarette Türkiye, ülke ve dünya gündemine ilişin görüşlerini de paylaşan Akaydın, şunları söyledi:

"Antalya ve Türkiye'nin ve hatta dünyanın gündemi siyaseten son derece dolu. Önce Corona virusten başlayayım. Corona virus bilim adamlarına göre çok abartılacak bir şey değil. Ama ciddi bir risk olarak da her zaman göz önünde tutulmalı. Çünkü bundan sonra ne şekilde seyredeceği belirgin değil. Virüslerin de insanlar gibi davranışlarını kestirmek pek mümkün değil. Mutasyona uğrayabilirler, şekil değiştirebilirler, bugün çok büyük tehlike değilken yarın acımasız olabilirler. Dünyada Corana viruse bağlı ciddi bir ekonomik kriz var. ABD borsası  virüs nedeniyle yüzde 5 düştü. Oysa ABD'de henüz açıklanmış bir Corana vakası yok. Bu çok ciddi bir rakam. Çin ekonomisinde 190 milyar dolar kayıp oluşmuş, Corona kaynaklı ekonomik krizin Türkiye'yi de vurduğuna yönelik bazı rakamlar var. Virüsün en çok etkileyeceği sektör turizm. Antalya'nın virüsten çok ciddi zarar göreceği görülüyor. Önümüzdeki ay Nevruz tatilinde İranlı turistler gelmeyecek ve ilk zararı göreceğiz."

ÖPÜŞMEYELİM, HATTA TOKALAŞMAYALIM

Türkiye'de şu an için açıklanan bir Corana virüsü vakası bulunmadığını ama bugün yarın ortaya çıkmasının son derece muhtemel olduğunu vurgulayan Akaydın, "Bu kadar yakın komşularda, Yunanistan, İran, Irak'ta olup da Türkiye'de olmaması mümkün değil" dedi.

CHP olarak bu konuda, özellikle halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak gerektiğini anlatan Akaydın, şöyle devam etti:

"Devletin bunu çok iyi yapmadığına dair Türk Tabipler Birliği'nin açıklaması var. Örneğin maske üretimini artırmalıyız. Bugünlerde parti içi etkinliklerde öpüşmeyelim ve hatta bence el de sıkışmayalım. Bunu sadece Corona virus dönemi için söylüyorum. Bu konuda öncü bir parti olabiliriz. Bunu partililerimize duyuralım. En azından şimdilik parti toplantılarında öpüşmeyelim. Kalabalık ortamlarda maske takmamız da yararlı olacaktır. Ayrıca sık sık el yıkamalıyız. El yıkamak viruslerden uzak kalmak bakımından çok önemli. Hatta zaman zaman dezenfektan ile ellerimizi ovuşturmalıyız."

KUTUPLAŞMA SİYASETİ

Akaydın, Türkiye'nin kutuplaştırma çıkmazının içine girdiğine değinerek, AKP 18 yıldır bilinçli bir kutuplaştırma politikası uyguladığını söyledi.

Türkiye için gerek ekonomide, gerekse dış politikada hiç bir umut ışığı olmadığının altını çizen Akaydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tayyip Bey aklını başına almadıkça ve dünyada hiç bir devlete izah edemediğimiz Suriye çılgınlığından vazgeçmedikçe ve bir şekilde zaman içerisinde Esad ile masaya oturmadıkça ve son olarak İhvan destekçiliğinden vazgeçmedikçe bu bölgede yakın zamanda barış görünmüyor."

Akaydın, ziyarette hazır bulunan Gençlik Kolları üyeleriyle de sohbet ederek, onlara siyasi tecrübelerini aktardı ve geleceğe yönelik bazı önerilerde bulundu.