Müstail Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı  Abdurrahman Kaan'ın ev sahipliğinde yapılan  Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile iş dünyası ve ekonomi uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda ilçesi MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy ile Sektör Kurulu Başkanı Celil Kara temsil etti. Şube başkanımız Mustafa Durusoy ve Celil Kara Alanya'nın ekonomik, ticari ve demografik durumunu özetleyen dosyayı bakan Berat Albayrak'a teslim etti.

Dosyada dikkat çeken en önemli talep orman vasfını yitirmiş arazilerin tarım için kiraya verilmesindeki uygulamalardan birisi olan dikilebilecek meyvelerden ceviz, badem, keçiboynuzu arasında Alanya için hayatı önem taşıyan avokadonun eklenmesi için gereken düzenlemenin yapılması oldu.

Durusoy, Muz üretiminde ziraat bankası üzerinden çiftçilere verilen kredilerin tekrar kolaylaştırılarak hem oranların düşürülmesi hem de prosedürlerin hafifletilerek sürecin hızlandırılması hatta sera ürünlerindeki KDV oranının teşvik kapsamına alınması talebimizi ilettiklerini ifade etti.

MÜSİAD genişletilmiş başkanlar toplantısında oldukça samimi ortamda sorunları ve çözüm yollarını konuşma fırsatı bulduklarını ifade eden Durusoy, sayın bakanımız kendisine sunduğumuz dosylardaki konular üzerine gerekli incelemenin titizlikle yapılacağını ifade etti. Umuyoruz ki Alanya'da tarımın (avokado) gelişmesi noktasından Orman Bakanlığı ile yapılacak işbirliği sayesinde atıl vaziyette ki ormanlık alanlar avokado ormanına dönüştürülerek ekonomiye daha fazla katkı sağlanması  ve dolayıysla bir istihdam oluşmasına sağlayabiliriz" dedi.