Çevreyolu üzeri, Sanayi kavşağı Nabahat Şifa İmam Hatip Ortaokulu yanında gerçekleşen açılışa Millet İttifakı Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın, İyi Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İyi Parti Antalya Milletvekilleri Feridun Bahşi, Hasan Subaşı, Tuba Vural Çokal ve CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Cavit Arı ile yüzlerce vatandaş ve partililer katılım sağladı.

Açılış 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışta ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ yaptı. Karadağ, “Görüyorum ki Alanya’da olay bitmiştir. Seçimi mutlaka alacağız. Bu seçimlerde sen ben yok, biz varız. Meclis listelerini hazırlarken hesap peşinde koşmadık. ‘Konu vatansa gerisi teferruattır’ dedik. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımıza kırsalda başladık. Daha önce ne ise şu anda da aynı. İçme suyu olmayan, yolu olmayan köylerde halkımız zor koşullar altında yaşamaktadır. Gençlerimiz iş ve aş istiyor. Turizmin 4-5 aya sıkıştırılmasından kaynaklı işsiz kalan gençlerimiz istihdam istiyor” dedi.

ŞEHRİMİZ İÇİN BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR

Karadağ’ın ardından kürsüde yerini alan İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, “Önce kadınlar uyanır, sonra güneş doğar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Ancak cesurların yürüyebileceği bu hareket her geçen gün çoğalarak azimle kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Şehir yönetmek, devlet yönetmek kadar ciddiyet ister. Yapılan hizmetler lütuf değil, mecburiyettir. Bizim kimseyle bir kavgamız yok. Bizim amacımız hak edilen hizmetin halka ulaşması. Şeffaf ve adil bir yönetim sözü veriyoruz. Alanya’nın her köşesini dağ taş demeden hizmet ulaştıramadığı, halka bahaneler üreten, belediye binasını bile bitiremeyen, gösteriş amaçlı yeni temeller atan, yetim hakkı yiyen bu zihniyete dur demeye geliyoruz. Alanya herhangi bir ilçe değildir. Alanya bir dünya şehridir. Şehrimiz için büyük hayallerimiz var” dedi.

Apaydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Hazır ve dinamik bir kadro ile ilk günkü heyecanla çalışacağız. Alanya’nın öz kaynaklarının Alanya’da kalması ve Alanya’nın Alanya’dan yönetilmesi için Antalya’nın her köşesine eşit olarak hizmet götüreceğine inandığımız için Antalya’da Muhittin Böcek diyoruz. Çözüm üretirken sorunları muhataplarıyla istişare ettiği için, ortak akılla gösterişten uzak, icraata dayalı bir hizmet anlayışını benimsediği için, Alanya’yı daha iyi yöneteceği için Abdullah Sönmez diyoruz. Çıktığımız bu yolda bıkmadan, usanmadan, hiçbir makam gözetmeden, karşılıksız çalışan İyi Parti İlçe Teşkilatı’na ve CHP yönetimine teşekkürü borç bilirim. Burada bizleri yalnız bırakmadığınız, mevcut baskı ortamında cesaret gösterdiğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘Millete efendilik yoktur. Millete hizmet eden efendi olur.’ Alanya iyi olacak, Antalya iyi olacak.”

TÜM ÖĞENCİLERİMİZE ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ

Millet İttifakı’nın Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez kürsüye geçtiğinde ise alkış tufanı koptu. Sönmez, yaptığı konuşmada eğitimin üzerinde fazlasıyla duracağını belirterek; “Biz yatırımcı ile turizmciyi barıştırdık ve sayısız hizmet gerçekleştirdik. Turizmciyle, esnafla, iş adamlarıyla bir araya gelmezsek bu iş olmaz. Bu şehirde nerde ne problem varsa bunları çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. Ben zamanında iş hayatımdan dolayı okuyamadım ancak benim için “eğitim” her şeyin üzerindedir. Bu memleketi yönetecek ve kalkındıracak olanlar eğitimli insanlardır. Diyorlar ki Abdullah Sönmez nasıl ücretsiz servis yapacakmış ? Ben Konaklı’da 7 yıl boyunca servis yapıp öğrencilere ücretsiz kırtasiye malzemesi dağıttıysam size kesin konuşuyorum. Alanya’da yaklaşık 45 bin öğrencimiz var, bu öğrencilerimizin ulaşımı ücretsiz sağlanacak ve kırtasiye masrafları bizim tarafımızdan karşılanacak. Şehirdeki tüm eksiklerin farkındayız. Bir şehirde hergün plan değişmez. Bizim rantla işimiz yok. Bizim işimiz sadece sizin mutluluğunuzu sağlamak. İş adamlarının belediyede ki ön iskan sorununa da bir son vereceğiz. Belediye’de her birim amiri gelen kim olursa olsun, o insanın işini halletmek zorundadır. Seçimi kazanıp Başkan olursam belediye işçilerini çıkaracağımı söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Ben hiçbir personeli yerinden oynatmam, oynatmayacağım. Maaş konusuna gelirsek herkesin maaşı adaletli olacak. Tüm birimlerde, taşeron şirketlerde çalışan kardeşlerimiz ise sendikasına kavuşacak. Çalışan işçiye hakkını vermek zorundayız.” Şeklinde konuştu.

SEÇİME HARCANAN PARALARI KİMSENİN ÇAR ÇUR ETMEYE HAKKI YOK

Sönmez konuşmasına devam ederek “Biz bu anlayıştayız. Turizmde turistleri otellerden çıkaracak şehre taşıyacağız. Muhittin başkanımla bunun yollarına bakacağız. Ve yapacağız. ALTAV diye bir dernek var. Alanya’nın tanıtımı için derneğin bütçesi 450 bin TL. Komik. Alanya’nın tanıtımı için çalışmalarımızla, ayırdığımız bütçeyle farkı sizler göreceksiniz. Eğer göreve gelirsem hiçbir tabelada resmimi görmeyeceksiniz. O parayı tabeladaki resme harcayacağıma eğitime ve tanıtıma harcarım. O para hepimizin parası. Bu parayı çar çur etmeye kimsenin hakkı yok.”

YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR

Programda son konuşmayı Millet İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek yaptı. Böcek şunları söyledi: Bizler bugüne kadar ‘Ben bilirim’ demedik. ‘Biz biliriz’ dedik. Antalya’mızı ve Alanya’mızı planlı bir kent yapmak için çalışıyoruz. Halkımıza hizmeti hakka hizmet bilerek bu görevlere sahip çıktık ve çıkacağız. Bugüne kadar hep çalmadan, çaldırmadan, tüy bitmemiş yetimin hakkını koruyarak buralara geldik. Bizim alehimize yazmaya çalışanları dikkate bile almıyoruz. Biz 25 yıllık siyaset hayatımızda kimseyi rencide etmedik. Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli. Biz böyle öğrendik. Yaptıklarımızı söylemek bize uygun değil. Biz kimsenin alın teriyle uğraşmadık. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Alanya’dan sesleniyorum. Korkunun ecele faydası yok gümbür gümbür geliyoruz. Kaybedeceksiniz. Antalya Antalya’ya yeter. Biz sizlerin haklarını korumaya geliyoruz. Biz ranta değil halka yönelik hizmetler yapıyoruz. Antalya, Büyükşehir Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alıyor. Neden borçlu Antalya biliyor musunuz? Ranta hizmet ettikleri için. Sizlere söz veriyoruz. Alanya’da Alanyalıların derdini burada çözeceğiz. Sözüm sözdür. Her ay geleceğim. Yerelden kalkınacağız. Üreteceğiz. Sözlerimi çok da uzatmadan ’Mart’ın sonu bahar olacak’ diyorum. Allah’a emanet olun.