HABER - Muammer SOYLU

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy‘un cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) verdiği önergeyle adeta rekora koşuyor.

3 BİN DÖNÜM

Bahşi önergesinde, “Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Ulualan mevkiinde yer alan 3 bin dönümlük denize sıfır araziye yapılması planlanan Yat Çekek ve İmalat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve marina projesi iptal edilip, söz konusu bölgeye imar planlarında değişikliği yapılarak golf sahalı 4 otel inşaatına izin verilmiştir” dedi.

DOLU DOLU İKİ YIL

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini mezunu Avukat olan Milletvekili Feridun Bahşi’inin Vekil olarak TBMM’de 2 yıllı bu ay tam dolmuş olacak. 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ Parti Antalya milletvekili 1’ci sıradan seçilen Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergeleriyle bağlı bulunduğu koltuğun hakkını vermeye çalışıyor.

İŞTE O SORU ÖNERGESİ

Antalya Milletvekili Feridun Bahsi, Turizm Bakanına şu soruları yöneltti;

1-Otel tahsisleriyle Manavgat’ın doğusunun sahille bağlantısının tamamen kesileceğinin farkında mısınız?

2-Bakanlığınızın yapmış olduğu plana göre yaklaşık 2 kilometrelik sahil şeridinin tamamı, golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmesiyle, Kızılağaç sahilinin halktan tamamen koparılacağını düşünüyor musunuz?

3-Yapılacak olan dört adet golf otelin Manavgat ekonomisine katkısı, iptal edilen yat limanı ve çekek yerinin katkısından daha mı çoktur?

4- Neden halkın genel menfaatine olan projeleri iptal edip birkaç otelci için çaba sarf etmektesiniz?

5-Burada amaç golf sahası yapmak mı yoksa golf bahanesi ile bazı kişilerin otel yeri elde etmesi midir?

6-Söz konusu imar değişikliği yapılırken Manavgat halkının ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmış mıdır?