KAYNAK: HABERİMİZVAR.NET

MHP Antalya eski İl Başkanı Mustafa Aksoy’un görevden jet hızıyla alınmasına neden olduğu iddia edilen operasyonda 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 6 kişiden 4 kişi tutuklandı. Şikayet üzerine harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi operasyonda MHP İl Başkan Yardımcısı Ayhan Sezgin, Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu ve polis emeklisi babası M. Küreşoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele KOM Şube tarafından yapılan sorgulama sonrası silah kaçakçılığıyla ilgili olduğu bildirildi. Sorgulamak için gözaltına alınan Alperen Küreşoğlu ve babası Adli kontrolle serbest bırakılırken, Ayhan Sezgin ve 3 kişi tutuklandı.

AKSOY'UN İFADESİ ALINDI

Öte yandan MHP İl Başkanı Aksoy’un da operasyonla ilgili dün ifadesine başvuruldu kulislere yansıdı. KOM Şube’ye çağrılan Aksoy'un silah kaçakçılığıyla ilgili ifadesine başvuruldu.  İfade veren Mustafa Aksoy daha önceden davet edilen Korkuteli Belediyesi’nin düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. MHP Genel Merkezinden gelen telefon aşure etkinliğinde bulunan MHP İl Başkana Aksoy'a "Görevden alındınız" denildi.