Kurtoğlu “Hepsi Miraç kandilinde Suriye'yi bombalayan ABD'nin yanında. Biz ise Emperyalizme karşı Vatan Savaşı yapan Suriye’nin yanındayız. Onların yatacak yeri yok. Bizler ise gerçeğin ve haklının yanında olduğumuz için kıvançlıyız. Yaşasın Türkiye -Suriye kardeşliği. Suriye Devleti’nin, Suriye Ordusu’nun, Suriye milletinin, kardeşlerimizin, komşularımızın yanındayız. Onlarla yüreklerimiz birlikte çarpıyor. Onların ABD emperyalizmine karşı kahramanca direnişini Türkiye’den destekliyoruz. Müslümanların vurulmasını, mazlumların vurulmasını memnuniyetle karşılayan bir yönetim Türkiye’yi temsil edemez. Bu nasıl Müslümanlık? Bu nasıl komşuluk? Bu nasıl kardeşlik? Bu nasıl insanlık? Türkiye bu hükümetten kurtulacak ve Vatan Partisi’nin merkezinde olduğu, Suriye’ye dost, insanlığa dost, komşuluğa vefa ve sadakat gösteren bir hükümete Türkiye’mizi kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

İşte Kurtoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları;

YAŞASIN BÖLGE ÜLKELERİNİN BİRLİĞİ!

Bölgemizde olumsuz hızlı gelişmeler yaşanıyor. Emperyalist kuşatma ile sıkıntıya sokulan ekonomimizin düzelmesi yolunda çıkış yolu olarak beklediğimiz Turizm sezonunu tehlikeye atılmaktadır. Bilindiği gibi yaptığı bölgesel işbirlikleri, kazandığı askeri zaferler ile bölgemizde etkisini artıran ülkemize tuzak üzerine tuzak kurulmaya başlanmıştır. Büyük Kürdistan (İkinci İsrail) ‘in kurulması projesi Türkiye, Irak, Suriye ve İran’dan toprak kopartılarak bu ülkeler bölünerek inşa edilmesi ön görülüyor. Batı Asya dediğimiz bu bölgede başta ABD, AB ve İsrail’in her türlü ekonomik, askeri ve siyasi eylemi bu amaca yönelik olduğu artık gizlenmiyor. Bu emperyalist ittifakı daha dün Irakta biyolojik kitle imha silahı var yalanı ile iki milyon masum insanı öldürmedi mi? Bu gün Suriye’de uydurulan kimyasal silah kullanıldı yalanı ayni merkezler tarafından uyduruldu ve bu bahane edilerek Suriye’ye füze saldırısı düzenlendi. Bu saldırgan şer güçler bir taşla iki kuş vurma peşindedir.5000 Tır,2000 kargo uçağı ile En modern silahlarla donattığı bölgedeki taşeron kara gücü PYD’nin koruganlara ve tünellere gömülmesi nedeni ile ülkemize olan öfke kinini gizleyemez hale gelmiş Suriye’ye yapılan füze saldırısı ile aslında bize gözdağı vermek istemiştir. Ayrıca bölgede oluşturduğu güvensizliğin Turizm sektörümüze vuracağın pek ala bilmektedir. Bu bir taşla iki kuş vurup hizadan çıkıp bölgesel milli politikaya yönelmemize önlemeye çalışmaktadır.bu çabalar beyhudedir Türkiye Batının çürümüşlüyü ne terk ederek Avrasya rotasına girmektedir.

Son gelişmeler karşısında hükümetimiz sağlam bir strateji ye sahip olmadığı izlenimi vermektedir Daha dün başta Türkiye ve Suriye için devşirdikleri kara gücü ilan ettikleri PKK, PYD Güçlerine 5000 tır,2000 kargo uçağı silah veren Münbiç’te bunları korumak için asker göndereceğini açıklayan Fransa vatandaşlarını bu terör örgütleri içinde bizlere karşı savaşmasına göz yuman İngiltere şimdi de Suriye ye füze saldırısında bulunuyor.Rus uçağı nasıl Turizm bölgemize ve Alanya’mızın tepesine düşmüşse şimdide muhtemel etkileri ile Turizm üzerine füze düşme etkileri yaşayacağız .Devlet aklı bunun neresinde diye soruyoruz.Astana ve 4 Nisan 2018 Ankara liderler toplantısında Rusya Türkiye,İran ,Suriye ve bölgede iş birliği mutabakatı sağlamıştı.İran ve Rusya bu mutabakata bağlı kalarak bölgemize yapılacak saldırılara karşı ortak tutum alırken bu ortak tavrı gösterip dik durarak bu saldırıyı önleyebilme imkanı varken biz nerdeyiz neden çelişkili açıklamalar yapılıyor .Bu durumu devlet aklı ile açıklamak mümkün değildir .Anlaşılan 15 Temmuz darbesinden kurtulan Amerikancı ve FETÖ’cü güçler devletin ana arterlerinde boy göstermeye başladı ABD ve AB’li efendilerine hizmet vermeye devam ediyorlar.Bu duruma göz yumanlar büyük vebal altındadır, Suriye ye atılan füzeler Türkiye ye ülkemiz turizm ine atılmış olarak görüyoruz.Vakit geçirilmeden gerekli hassasiyetin gösterilip acil önlemler alınmasını istiyoruz Saygılarımızla.