Vatan Partisi Alanya Belediye Başkanı Adayı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklaması ayrıntıları şöyle;

Öncelikle tarım alanları, kentsel rantların yıkıcılığından korunacaktır.  Ancak tarım kesiminin kentsel hizmetlerden yararlanması sağlanacaktır. Tarımda kooperatifleşmeye öncülük edecek, var olan kooperatiflere destek olacağız. Tarımla ilgili belediye bünyesinde ayrı bir daire başkanlığı kuracağız. Üretimden pazarlamaya bir zincir oluşturulmasına önderlik edeceğiz. Organik pazarların sayısı artırılacak, üretici ile tüketicinin aracısız buluşması sağlanacaktır.

İlçemizde tarım kampüslerinin ve tarımsal sanayinin kurulmasına öncülük edilecek ve çok sayıda ziraat mühendisi ile veteriner istihdam edilecektir. Bu mühendis ve veterinerler, sahada üreticilerimizle birlikte çalışacaklardır. Organik tarım alanları üretim ve ihracat dallarında desteklenecektir. Kurulacak tarım dairesi bünyesinde ilçemizde toprak analiz merkezleri kurulacaktır. Bu merkezler sayesinde gereksiz gübre kullanımı ile topraklarımızın çoraklaşması önlenecek toprağın verimliliğinin artırılması, alınan ürünün çoğaltılması sağlanacaktır.

Doğal enerjilerden yararlanılması teşvik edilecektir. Su kaynakları korunacaktır. Çeşitli bölgelerde soğuk hava depoları kurulacaktır.