Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bugün teşkilat binasında Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve bölge müdür yardımcıları ile bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıya Sulama Birliği Başkanı ve Alanya Muz Üreticileri Başkanı Mustafa Şenli'de katıldı. Toplantıda Alanya'nın doğusunda bulunan Kestel, Kargıcak, Demirtaş ve Mahmutlar mahallelerinin sulama sorunu masaya yatırıldı ve çözüm yolları görüşüldü. Kestel-Mahmutlar-Kargıcak hattında tarımsal sulamanın iyileştirilmesi toplantının ana gündem maddesini oluşturdu.

SULAMA SORUNU GİDERİLECEK

Alanya'nın doğu bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren sulama alanı ve sulama alanı dışında kalan arazilerle ilgili daha önce muhtarlar ile de bir araya gelen Başkan Toklu, o toplantı sonrası girişimlerde bulunarak bölge müdürü ve sulama birliği heyeti ile bugün bir araya geldi. Muhtarlar ve DSİ temsilcileri ile görüşülen, sorun ve önerileri Bölge Müdürü ile yapılan toplantıda dile getirdiklerini belirten Toklu, "Toplantıdan çıkan sonuç doğrultusunda da bugün DSİ Bölge Müdürü ve 2 bölge müdür yardımcımız ilçe teşkilatımızı ziyaret ederek bir toplantı daha gerçekleştirdik. Özellikle Mahmutlar, Kestel ve Kargıcak bölgesinde sulama alanına açılan ve sulama su verilen bazı noktalarda o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın çeşitli sıkıntıları vardı. Bölge müdürümüzle yaptığımız toplantılar neticesinde önümüzdeki süreçte bu vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidereceğiz" diye konuştu.

Başkan Toklu, bu kritik toplantının ardından bölgedeki sorunların çözüleceğini belirterek, çiftçiler ve üreticiler için taşın altına ellerini koyduklarını ve tüm sorunların çözümü için ellerinden gelen mücadeleyi göstereceklerini belirtti.