Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Bilişimden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Can Karagöz sosyal medya hesabı üzerinden ilginç bir paylaşımda bulundu. İYİ Parti ile birlikte Millet İttifakını oluşturarak, Abdullah Sönmez’i aday gösteren CHP’li meclis üyesi Karagöz, ittifakların adayların önüne geçtiğini söyledi.

Karagöz yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Adı ne kadar yerel seçim olursa olsun, aday ile ittifak birbirinden ayrılmaz. Mesela, Cumhur'a değil Yücel'e oy vereceğim diye bir şey yoktur. Bana göre Cumhur'a oy vermek, seçilen belediye başkanlarının görevden alındığı, duruma göre ilçe koordinatörlüklerinin tasfiye edilip geri getirildiği, ilçeler üzerinde büyükşehir baskısı kurulduğu bir sistemin devamını desteklemek anlamına geliyor. Bir adayı seçmekle birlikte bir adaya hangi yetkileri, hangi anlayışla vereceğimizi de seçeceğiz.

Alanyamız da sadece kişilik değil, ittifak karşılığı yönünden de özgür ve etkin bir başkan ve meclis listesine ihtiyacımız var. Yanlış anlaşılmasın, yerel yönetimin kuvvetli olması hem benim hem de partimizin esaslı hedeflerindendir. Ancak mevcut ittifak anlayışı ne yazık ki adayların önüne geçmiş durumda, mesela sayın Yücel'e soralım, tek mi girmek isterdi, yoksa ittifak olarak mı?

Sistemin kişileri engellemediği bir belediyecilik anlayışına vurgu yapmak istiyorum.”