Haber - Burak ÖZTUNÇ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası İlçe Başkanı Coşkun Karadağ basın açıklamasında bulundu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladıklarını belirten Karadağ emeği geçen isimlere teşekkür etti.

‘KİMLİKLİ, KİŞİLİKLİ VE KURALLI’

Antalya Büyükşehir Belediye ekiplerinin Alanya’da yapmış olduğu çalışmaları değerlendiren Karadağ, “Büyükşehir Belediyesi, Alanyamızda çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalarımız arasında Mahmutlar’da, Konaklı’da aynı zamanda Oba’da bir sinekle mücadele olayı vardı. Sinek istilası başarılı bir şekilde halledildi. İkincisi; Atatürk ve 25 Metreli Caddeler üzerinde zabıta denetimleri hızlı bir şekilde devam etti. Biz seçim çalışmalarımızda dediğimiz gibi kimlikli kişilikli ve kurallı bir kent olması yönünde bütün birim amirleri ile bu çalışmalara devam edeceğiz.

Bu çalışmaları Alanya Belediyesi çalışanları ile uyumlu bir şekilde özellikle zabıta birimi olarak sürdürüyoruz. Birlikte bu işleri başardık ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Alanyamızı turizm sezonuna güzel bir şekilde hazırlayacağız. Ben bunun içinde tüm Büyükşehir birim amirleri ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

AVSALLAR’DA HALK PLAJI SORUNU

Avsallar halkının yıllardır büyük bir sorunu olan halk plajı konusunda açıklamalarda bulunan Karadağ, “Alanyamızda yazın gelmesi ile birlikte turizm sektörü iyi veya kötü hareketlenmeye başladı. Tabi turizm sezonu deyince sadece oteller ve yabancı misafirlerden ziyade yerli halkımıza da hizmet vermek durumundayız. Sahillerimizin temizlik ve hazırlıkları hızlı bir şekilde yapılıyor ancak geçen hafta arkadaşlarımızla Avsallar’a gitmiştik ve büyük bir sorunla karşılaştık. Orada Avsallar halkının denize girmek için bir halk plajının dahi olmadığını gördük. Yaptığımız çalışmalarda da sahilin tamamen özel sektör ve turizmciler tarafından işgal edildiğini gördük. Bunun için hangi çalışmalar yapılacaksa yapacağız ve geniş bir dosya ile bu konuyu vatandaşlarımızla da paylaşacağız. Halkımızın deniz kum ve güneşten yaralanmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

YAYLA YOLLARINA BAKIM

Büyükşehir Belediyesi yayla yollarında kıştan kalan bir takım eksiklikleri gideriyor. Özellikle 69 köyün yayla yollarının turizme açılması ile ilgili çalışmalar da hızla devam ediyor. Kadınlar Plajı’nın büyük bir ihtimalle açılışını tekrar gerçekleştireceğiz. Orada büyük bir çöküntü ve yol kaymaları var. Önümüzdeki hafta bu çalışmalar da devam edecek.” diyerek CHP’nin Cumartesi günü gerçekleştireceği Danışma Kurulu Toplantısı hakkında bilgilendirme de bulundu. Karadağ, “Partimizin tüzüğü ve yönetmelikleri gereği bir danışma kurulu toplantısı yapacağız. 25 Mayıs’ta ALTSO’da saat 14.00’de başlayacak olan Danışma Kurulumuza bugüne kadar görev yapmış olan milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız çağrıldı ve tüm üyelerimize SMS vasıtasıyla bu bildirimi yapacağız.

‘İSTANBUL’A OTOBÜS KALDIRACAĞIZ’

23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul seçimleri hakkında açıklamalarda bulunan Karadağ, “Yine İstanbul’a değinmeden geçmemek lazım. İstanbul seçimlerinde Alanya’dan bir çok arkadaşımız oraya giderek orada görev yapmak ve sürece dâhil olmak istiyorlar. Aynı zamanda birinci seçimden sonra Alanya’ya gelmiş olan ancak orada oy kullanacak olan vatandaşlarımızın İstanbul’a ulaşımı konusunda yardımcı oluyoruz. Otobüs kaldırıp onların orada oy kullanmasın sağlayacak ve Alanya’ya geri getireceğiz.” dedi.