Haber - Burak ÖZTUNÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ basın açıklamasında bulundu.

Başkan Karadağ ilk olarak bugün kutlanılan Sivas Kongresi’nin yıl dönümü ile ilgili tarihi bilgiler aktardı. Karadağ, “4 Eylül diyince bizim gururlandığımız onurlandığımız bir gün. Cumhuriyet tarihine altın harflerle yazılmış Sivas Kongresi’nin yıl dönümü. Üstelik 100. yıl dönümü. Cumhuriyetimizin daha nice 100 yıllar görmesini temenni ediyoruz. Sivas Kongresi 4 Eylül ile 11 Eylül 1919 tarihleri arasında Amasya ve Erzurum kongrelerinden sonra yapılmış bir kongre. Sivas kongresinde çok ciddi ve çok önemli alınan kararlar vardır. Bu kararların en önemlisi ‘Vatan bir bütündür, bölünemez’ kararıdır. Bir diğer önemli karar ise ‘Manda ve himaye kabul edilemez’ kararıdır. Ayrıca ‘Mondros Mütarekesi kabul edilemez’ kararı ile o antlaşma yok sayılmıştır. Bunun yanı sıra bizim için Sivas Kongresi’nin en önemli olaylarından bir tanesi de Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin kurulmasıdır. Bu cemiyetin kurulması bizler için ülkemiz yurdumuz ve partimiz için çok çok büyük önem teşkil etmektedir. 7-8 Eylül 1923 tarihinde Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Halk Fıkrası’na dönüşmüş ve CHP’nin kuruluş yıl dönümü olarak kabul edilmiştir.

Halk Fıkrası 1924 tarihinde önüne Cumhuriyet eklenerek Cumhuriyet Halk Fıkrası ismini almış ve bu 1935 yılına kadar devam etmiştir. 1935 yılında Fıkrası yerine Partisi olarak değiştirilmiş ve bugün ki onur ve gurur duyduğumuz partimiz ismine kavuşmuştur. CHP böylece Sivas Kongresi’nde kurulan Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin evirilmesi ile kurulmuştur.” dedi.

CHP’DEN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

CHP’nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül tarihinde yapılacak olan program hakkında bilgi veren Karadağ, “Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923 yılında kurulmuş ve bu süreç yine çok geniş bir katılımla beraber, halkımız tarafından hatta yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız tarafından kutlanacaktır. Alanya’da da çok ciddi bir şekilde bunu kutlamayı düşünüyoruz. Kutlama programına göre saat 19-20 arası Atatürk Kültür Merkezi’nde bir toplantı ve kokteyl şeklinde sunum yapacağız. Bu sunuma Barış Yarkadaş’ta davetlidir. Kendisi salonda bir sunum yapacak saha sonra alt salonda ise konuşmalarımızı yapacağız.” ifadelerini kullandı ve tüm partilileri bu programa davet etti.

BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ SÜRÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aktaran Karadağ Büyükşehir Belediyemizin Alanya’da yaptıkları hizmetleri kabaca sizlere anlatmak istiyorum. Bunların içerisinde en kayda değer olanı yağış mevsiminin gelmesi sebebi ile sel taşkını yaşamamak için menfezler, rögarlar temizlenmekte; deniz kapakları açılmaktadır. İnşallah Alanyamız kötü bir kaza belaya uğramadan kış mevsimini atlatacağız diye düşünüyorum. Tabi bu çalışmalar bundan önceki belediyelerimizin ve Alanya Belediyemizin yaptığı çalışmaların devamı olacaktır. Alanya Belediyesi ile ortaklaşa yapılan bir çalışmadır. Tüm emeği geçen isimlere teşekkür ediyorum.

Kırsal hizmet çalışmalarımız, ulaşım, trafik ve sinyalizasyon çalışmaları, zabıta birimlerinin çalışmaları, Yumru Tepesi dediğimiz çöp toplama tepesinin kapatılması çalışması, atık yönetimi ve işlenmesi, arıtmalarla ilgili çalışmalar, park ve bahçelerimizle ilgili çalışmalar devam ediyor. Toptancı çalışmaları ve mezarlık çalışmalarına hız verildi. Engelsiz ulaşım araçları hizmetlerine devam ediyor ve hasta yakınları tesisi de son sürat hizmete devam ediyor. Tüm bu işlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.