Haber: Gazete Alanya

Partilerin 24 Haziran seçimleri öncesi tüm partilerin adaylık listesi açıklama süresi sona erdi. Partilerin listesinde birçok Alanyalı isme de yer verildi.

Vatan Partisi’nden de Alanya’yı temsilen iki aday Antalya Milletvekili adayları listesinde yer aldı. O isimler Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ve Tahir Sertkaya oldu.

HASAN FARUK KURTOĞLU

1947 Aydın Nazilli doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Fakültesini, Kimya Yüksek Mühendisi olarak bitirdi. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’de çalıştı. Çalıştığı dönemlerde fabrika kurma ve işletme disiplinlerinden geçti. Enerji tasarrufu ve su arıtma üzerine özel eğitim aldı. Amasya Şeker Fabrikası’ndan proje müdür olarak emekli oldu. En son Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak 24 Haziran milletvekili seçimlerinde Antalya’dan aday oldu.

TAHİR SERTKAYA

1959 Muğla doğumlu. Ev tekstili sektöründe işletmeci ve yönetici olarak çalıştı. Bu sektörden emekli oldu. 2014 yılından bu yana Vatan Partisi yöneticilik yapan Sertkaya, 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerin Antalya’dan aday oldu.