Haber: Gazete Alanya

Partilerin 24 Haziran seçimleri öncesi tüm partilerin adaylık listesi açıklama süresi sona erdi. Partilerin listesinde birçok Alanyalı isme de yer verildi.

Saadet Partisi de Antalya Milletvekili adayları listesinde Alanya’dan iki isme yer verdi. Mehmet Gözükara listede 4’üncü sırada yer alırken, Rukiye Gülşen 6’ncı sıradan aday gösterildi.

Listede 4’üncü sırada yer alan Mehmet Gözükara'nın özgeçmişi şöyle;

MEHMET GÖZÜKARA

1959 Konya doğumlu, evli ve 4 çocuk babası. Konya Selçuk Üniversitesi ilahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2008 yılına kadar Türkiye'nin muhtelif okullarında öğretmenliğin yanı sıra uzun süre okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar Derneği, Milli Gençlik Vakfı Anadolu Gençlik Derneği, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Öğretmenler Vakfı’nda yönetim kurulu üyeliği ve Eğitim başkanlığı, Refah Partisi,  Fazilet ve Saadet Partilerinde Konya il öğretmenliği, il Hatipliği, Avrupa Milli Görüş Teşkilatlarında İmam-Hatiplik ve Eğitim görevlerinde bulundu. 2008 yılında okul müdürü iken emekli olup, Alanya Saadet Partisi eğitim başkanlığı görevleri ile Alanya Anadolu Gençlik Derneği başkanlığı yaptı. Şu an SP ilçe ve il Başkanlığı’nın teklifleri, SP Genel Merkezi’nin onayı ile 27’nci Dönem Antalya milletvekili adayı oldu.

Rukiye Gülşen’in özgeçmişi şöyle;

RUKİYE GÜLŞEN

01 Ocak 1977 Alanya doğumlu. İstanbul Cibali Lisesi mezunu.2006’dan beri Alanya Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanlığı görevini yapan Rukiye Gülşen ev hanımı evli ve iki çocuk annesi.