Haber: Gazete Alanya
Partilerin 24 Haziran seçimleri öncesi tüm partilerin adaylık listesi açıklama süresi sona erdi. Partilerin listesinde birçok Alanyalı isme de yer verildi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili adayları listesinde Alanya’dan üç isme yer verdi. Bu isimler 5’inci sıradan Levent Dim, 9’uncu sıradan Meryem Aydoğan ve 11’inci sıradan Cahit Kocabeyoğlu oldu. Levent Dim’in özgeçmişi şöyle;

LEVENT DİM

Alanya’da 1963 yılında doğdu. İlkokul, ortaokul ve Liseyi Alanya’da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamdı. Askerlik görevini Ankara Mamak Muhabere okulunda yaptı. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1990 yılında Alanya’da Avukatlık ofisini açtı. 1990 yılından beri mesleğine aralıksız sürdürdü. Dim Avukatlık ofisinde halen iki Avukat olarak çalışmaktadır. Eğitim Uzmanı eşi Çiğdem Dim’le 1992 hayatını birleştiren Dim’in 23 ile 19 yaşlarında eğitim gören iki kızı var.

İYİ Parti’nin Alanya’dan bir diğer adayı da listede 9'uncu sırada yer alan Meryem Aydoğan. Aydoğan'ın özgeçmişi şöyle;

MERYEM AYDOĞAN

25 Mart 1979 tarihinde Alanya’nın Fakırcalı köyünde dünya'da gelen Aydoğan, çiftçi bir ailenin 7 çocuğundan birisi. 1 Mart 1996 – 01 Eylül 1999 tarihleri arasında özel bir şirkette finansman müdür yardımcısı olarak çalışan Aydoğan, 01 Eylül 1999 – 26 Nisan 2018 tarihleri arasında Alanya Sulama Birliği bünyesinde birlik müdiresi ve birlik saymanı olarak çalıştı. Aktif 1868 üyesi olan kurumda aktif bir şekilde üyelere hizmet noktasında Milletvekilliği dönemine kadar aralıksız 19 yıl çalıştı. Görev yaptığı dönem içerisinde yapılan denetleme ve teftişlerde Alanya Sulama Birliği olarak Antalya'nın en başarılı birlikleri arasında oldular. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26’ncı dönem Milletvekili seçimleri sonrası başlatmış olduğu çalışmalara sürekli olarak katılıp istişareler ile sürecin her noktasında bulunan Aydoğan, çeşitli STK ve Alanya ve çevresi dernek ile sosyal faaliyet ile alakalı yapılarda görev aldı.

‘Türk halkını toplumsal refah seviyesi ve ilimizi ekonomik sosyal ve kalkınmışlık düzeyi bakımından ülkemizde hak ettiği değeri alması için aday oldum’ diyen Aydoğan, hizmet için bu noktada olduklarını ifade etti.

İYİ Parti’nin Alanya’dan bir diğer adayı da listede 11’inci sırada yer alan Cahit Kocabeyoğlu oldu. Kocabeyoğlu’nun özgeçmişi şöyle;

CAHİT KOCABEYOĞLU

01 Şubat 1958 Yozgat ilinin Şefaatli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Şefaatli Lisesi’nde tamamladı. Şefaatli ilçesinde Ülkü Ocağı Başkanlığı yaptı. 1977 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümüne girdi ve Eğitim Enstitüsünde hareketin sınıf temsilciliğini yaptı. 1980 de mezun oldu.

12 Eylül sürecinde öğretmenliği siyasi sakıncalıdır gerekçesiyle verilmedi. Siyasi mücadelenin devam etmesi gereği, girdiği ÖSS sonucu İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ni kazandı.12 Eylül darbesi ile tutuklamalar başlayınca bu öğrenimini yarıda bırakıp memleketine döndü ve bir süre Kocabeyoğlu aile şirketinde çalışmaya başladı. Askerliğini 1983 de Erzincan’da 59.Topçu Tugay’ında kısa dönem yaptıktan sonra asıl ideali olan öğretmenliğe tekrar başvurdu, siyasi sakıncalılıktan bu hakkını ancak 5 yıl sonra elde etti. 1984 yılının 29 Kasım’ında Nevşehir ilinin Avanos ilçesinde göreve başladı ve Sarılar, Göynük kasabalarında stajyerliğini tamamladı. 1986 yılında Nevşehir ilinin Kozaklı Lisesi’ne atandı ve idareci olarak çalıştı. 1989 da kendi isteği üzerine Antalya ili Alanya Lisesi’ne tayin edildi. 24 yıl da bu lisede olmak üzere toplam 28 yıl çalışıp emekli oldu.

Alanya’da başlayan bu hayat süreci içerisinde tüm Antalya genelinde hemşerileriyle tanışma ve kaynaşma içerisinde olup ayrıca Alanya’da yaşayan Yozgatlı hemşerilerinin yoğun talebi üzerine de Yozgatlılar Derneği’ni kurdu. Kurucuları arasında yer aldı. Türk Ocağı üyesi olup zaman zaman yönetiminde görev aldı.1992 de TÜRKAV üyesi oldu. İLO sözleşmeleri gereği memurlara örgütlenme hakkı verilmesiyle birlikte nüvesini TÜRKAV’ın içerisinden oluşturarak Türk Eğitim Sen’i kurdu. Türk Eğitim Sen’in, bir dönem Kurucu Başkanı, üç dönem Basın Sözcülüğü görevini yaptı. Alanya’daki Milliyetçi-Muhafazakar diğer memurların da Kamu-Sen bünyesinde sendikalaşması için öncülük etti. 25.Dönem Antalya MHP Milletvekili Aday Adaylığında bulunup delege hareketiyle başlayan değişim süreci sonucunda MHP ile ilişiğini kesmiş İYİ Parti oluşumunda bölgesindeki çalışmaların içerisinde yerini almıştır.

Ailecek eşi ve çocukları ile sosyal aktivitelerin hep içerisinde bulunup eşi ile beraber siyaset yapan biri olarak çevresinde örnek teşkil etti. Eşi Zehra Kocabeyoğlu, 12 yıl Mhp Kadın Kolları Başkanlığı, 9 yıl da yönetim kurulunda yer almış, Alanya’daki siyasi başarıların altına birlikte imza atmıştır. Evli ve 2 çocuk babası olan emekli eğitimci Cahit Kocabeyoğlu, 1968 den beri ülkücü olan bir aileden gelir davasından hiç sapmadan 29 yıldır Alanya’da yaşamaktadır.

Eğitimci olması hesabıyla geniş bir öğrenci-veli kitlesine, sendikacılık gereği eğitimci camiasına, geniş bir sosyal çevreye ve Alanya başta olmak üzere Antalya çevresinde yaşayan geniş bir Yozgatlı kitlesine hitap etme potansiyeli olan Cahit Kocabeyoğlu verilecek her türlü görevi de, geçmişte olduğu gibi bugün de yapmaya hazırdır.