Haber: Gazete Alanya

Partilerin 24 Haziran seçimleri öncesi tüm partilerin adaylık listesi açıklama süresi sona erdi. Partilerin listesinde birçok Alanyalı isme de yer verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili adayları listesinde iki Alanyalı isme de yer verdi. Bir önceki dönem ve son İlçe Başkanı’nı aday gösteren CHP Alanya’dan Şengül Yeşildal 9 ve Ali Takavut da 13’üncü sıradan aday gösterildi. Şengül Yeşildal’ın özgeçmişi şöyle;

ŞENGÜL YEŞİLDAL

1974 yılında Gazipaşa’da doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Gazipaşa’da tamamladı. Daha sonra Eskişehir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun oldu.

Gazipaşa Belediyesi’nde Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde basın danışmanı olarak bir müddet görev yaptı. Gazipaşa’da bulunan bir yerel televizyon ve radyoda spikerlik ve program yapımcısı olarak çalıştı. 1996 yılında evlendikten sonra Alanya’ya taşındı. İş hayatına nokta koyup kendini tamamen ailesine ve ailesi gibi gördüğü CHP’ye adadı.

PARTİDE ALDIĞI GÖREVLER: Gazipaşa Gençlik Kolları’nda başladığı parti hayatında; sırasıyla Alanya CHP Kadın kolları Yönetim kurulu üyeliği ardından CHP Kadın Kolları İlçe Sekreteri olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçiminde seçim bürosu koordinatörlüğü yaptı. Daha sonra, CHP Alanya İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, CHP Alanya İlçe Sekreterliği ve CHP Alanya İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde yine aynı şekilde seçim bürosunda koordinatörlük görevini üstlendi.

2014 yılı Aralık ayında yapılan CHP Alanya Olağanüstü İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı seçildi. 1 yıla yakın süren İlçe Başkanlığı görev süresi içerisinde bir önseçim ve 2 Genel Seçim yaşadı.

Bu görev süresi içerisinde Alanya’dan listede aday bulunmamasına ve Alanyalı Dışişleri Bakanı olmasına rağmen özveri ile çalıştı ve 1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran seçimlerinden de 3000 oy fazla alarak 12 Eylül 1980 den sonra ilk defa Partiyi örgüt emekçilerinin de olağanüstü çabasıyla Alanya’da 2’nci parti yapma başarısını gösterdi.

CHP’nin bir diğer adayı da CHP Alanya’nın son ilçe Başkanı Ali Takavut oldu. Takavut 13’üncü sıradan yer alırken, özgeçmişi şöyle;

Ali TAKAVUT

Serik Karadayı doğumlu olan Takavut, İlköğrenimini köyünde, ortaokulu Serik'de, liseyi Antalya Lisesi’nde okudu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü mezunu. Çeşitli illerde ortaokul ve liselerde öğretmenlik yaptı. 1999 yılında Alanya Lisesi’nden emekli oldu. Aynı yıl CHP Alanya ilçe örgütünde yönetim kuruluna girdi. Partinin değişik kademelerinde görev aldı ve Aralık 2015 yılında yapılan Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkanı oldu. 9 Aralık 2017 tarihinde yapılan İlçe Kongresi’nde tekrar İlçe Başkanı seçilerek güven tazeledi. Aday adaylığına başvuru yapmak için 26 Nisan 2018 tarihinde ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Alanya’da turizm ile uğraşıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Takavut, iyi derecede İngilizce biliyor.