Haber: Gazete Alanya

Partilerin 24 Haziran seçimleri öncesi tüm partilerin adaylık listesi açıklama süresi sona erdi. Partilerin listesinde birçok Alanyalı isme de yer verildi. Özellikle AK Parti’de ilk üç sıra Alanyalı Milletvekillerine verilirken, Alanya’nın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk sıradan aday gösterildi.

Bakan Çavuşoğlu’nun özgeçmişi şöyle;

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 tarihinde Alanya ilçesinde doğdu. Emin Paşa Lisesi'nde tahsil gördü. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Bunun yanında Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Long Island Üniversitesi'nde de ekonomi alanında master yaptı. 1993 senesinde de Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Avrupa Birliği uzmanlığını tamamlayan Çavuşoğlu, aynı yıl içerisinde Bilkent Üniversitesi’nde doktora programına başladı.

1995'de de Çevre Bakanlığı’nda çalışmalarda bulundu. Daha sonra siyasete atılarak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı. 2002, 2007, 2011 ile 2015 genel seçimlerinde Antalya milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 2010 yılında da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Genel Başkanlık makamına seçildi. 2013'de de Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun Başkanı oldu. 25 Aralık 2013 kabine revizyonunun ardından da Avrupa Birliği Bakanlığı vazifesine tayin edildi.

Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan 62’nci Hükümet döneminde de Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. 13 Eylül 2015'de de AK Parti'nin dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 24 Kasım 2015'de kurulan 64’üncü Hükümet'te tekrar Dışişleri Bakanlığı görevine atandı. Mevlüt Çavuşoğlu 65’inci Hükümet döneminde de bu vazifesini sürdürmektedir.

Alanyalı bir diğer AK Parti Antalya Milletvekili adayı ise bir önceki dönem de Milletvekili seçilen Sena Nur Çelik oldu. Çelik bu seçimlerde AK Parti listelerinde 3’üncü sıradan yer buldu. Sena Nur Çelik’in özgeçmişi şöyle;

SENA NUR ÇELİK

Sena Nur Çelik, 15 Ağustos 1986'da dünyaya geldi ve Alanyalıdır. Baba adı Mustafa, anne adı Saniye'dir. Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini İngiltere’de Warwick Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başarı derecesiyle tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin denklik programından mezun oldu. 


London School of Economics’te Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Uluslararası İnsan Hakları Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku, Tahkim ve Sermaye Piyasaları konularına ilişkin çalışmalar yaparak, yüksek lisansını tamamladı.

Warwick Üniversitesi’nde uluslararası öğrenci temsilcisi ve London School of Economics’de Türk öğrenci grubu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Lisans eğitimi sırasında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve çeşitli hukuk bürolarında staj yaptı.

2011 yılından itibaren uluslararası bir hukuk firmasında, Türkiye’de ve yurtdışında, büyük altyapı projeleri, şirket birleşme ve devralma ile stratejik ortaklık ve yeniden yapılandırma projeleri gibi ticari ve finansal işlemlerde önde gelen yabancı ve yerel yatırımcılara avukatlık ve danışmanlık hizmeti verdi. Çok iyi düzeyde İngilizce biliyor.

26’ Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili.

Alanya’nın yakından tanıdığı bir diğer Milletvekili adayı ise, halen mevcut 26’ıncı dönemde AK Parti’de Antalya milletvekilliği yapan İbrahim Aydın oldu. İbrahim Aydın’ın özgeçmişi şöyle;

İBRAHİM AYDIN

İbrahim Aydın, 13 Haziran 1962'de Antalya Manavgat'ta dünyaya geldi. Baba adı Şevket, anne adı Ayşe'dir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Akseki Orman İşletme Müdürlüğü'nde 1986 yılında Mühendis olarak göreve başladı. Askerlik sonrası Manavgat, Murtiçi ve Alanya Orman İşletme Şefliliği görevlerinin ardından 1995-2003 yılları arasında Alanya Orman İşletme Müdür Yardımcılığı, Gazipaşa ve Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Koruma ve Silvikültür Şube Müdürlüğü Mühendisliği görevini yaparken 2003 yılında Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcılığına atandı. Bu görevini yürütürken 2007 yılında Muğla Orman Bölge Müdürü olarak atandı. 2011 yılında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görevine atandı.
Muğla ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulunduğu süre içinde Orman teşkilatı bünyesinde çok sayıda yurt dışı görev ve incelemelerde bulundu. Özellikle orman yangınlarıyla mücadele konusunda geliştirdiği ve uyguladığı çalışmalarla başarılı sonuçlar aldı. Muğla ve İzmir Valilik Makamları tarafından başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildi. Muğla’da 3 yıl üst üste ödüle layık görüldü.
Antalya Orman Bölge Müdürlüğündeki görevleri sırasında TMMOB Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Yönetim Kurulu üyeliğini yürüttü. Görev yaptığı süre içerisinde sportif ve sosyal alanlardaki faaliyetleri ile ön plana çıktı.

2003-2007 Yılları arasında Antalya Orman Spor Kulübü Başkanlığı görevinde bulundu.
Sosyal ve iş hayatıyla ilgili çok sayıda ödülü vardır.
28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti Manavgat Belediye Başkanı Aday Adayı oldu.
Yürütmekte olduğu Muğla Orman Bölge Müdürlüğü görevinden 10 Mart 2011 tarihinde ayrılıp, 11 Mart 2011 tarihinde Ak Parti Antalya İl Teşkilatına Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.
20 Mart 2011 tarihinde yapılan ve 74 aday adayının katıldığı Antalya Seçim Çevresi Milletvekili adayı teşkilat temayül yoklamasında birinci sırada yer aldı.
25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde memleketi Antalya’dan Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı için yürütmekte olduğu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görevinden 10 Şubat 2015’te ayrıldı. Aday Adaylığı sürecinin ardından 7 Nisan 2015 tarihinde Yüksek Seçim Kuruluna sunulan listede Ak Parti Antalya 6. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterildi. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen İbrahim Aydın, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesidir.

İbrahim Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır.

AK Parti Antalya Milletvekilliği için başvuranlar arasında engelli kontenjanından başvuran Hasan Kerem Ünsal, Alanya’dan aday olan bir diğer isim. İlk kez aday olan ve engelli vatandaşların sesi olmak istediğini dile getiren Ünsal’ın özgeçmişi şöyle;

HASAN KEREM ÜNSAL

1994 doğumlu olan Hasan Kerem Ünsal lise tahsilini Alanya Bahçeşehir Kolejinde tamamladıktan sonra Girne Amerikan Üniversitesi Canterbury / İngiltere de dil eğitimini tamamlamış olup aynı Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisidir.

Engellilerin sosyal kültürel ve teknolojik alanda yaşam seviyelerini en üst düzeye çıkaracak düşünceleri Partimizin 2023 vizyonuna uygun olarak hayata geçirmek için 2013 yılında Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği EPEYD'i kurdu.

Engellilerin içindeki cevheri ortaya çıkarmak, ülkeye önemli değerler kazandırmak ve engellinin toplumsal entegrasyonu için önemli çalışmalar yaptı. CP engelli bir ADAY ADAYI olarak 9,5 milyon engellinin temsilcisi olarak yeni hizmetlere koşmak istiyorum.

Vatana hizmetin sadece cephede değil herkesin vatan için yapabileceklerini görmektir vizyonu ile aralarında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, TSK Güçlendirme Vakfı kuruluşu HAVELSAN, SGK, RATEM ve ALTSO nun da bulunduğu kurumlar ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı işbirliği ile Engelli engelsiz karma eğitimle, Ülke savunmasına onemli katkı saglayacak HACKER ların yetiştirileceği Türkiyenin ilk Siber Guvenlik Eğitim Merkezi bölgemizde 2018 yılı içinde tamamlanacaktır. Bu kutlu yolda yeni projeler için Antalya Millet Vekili adayı oldu.

MHP’DEN ALANYA’DA İKİ ADAY

AK Parti’nin yanı sıra Alanya’dan Antalya Milletvekilliği için aday gösteren bir diğer parti de Milliyetçi Hareket Partisi oldu. MHP’de Antalya Adayları arasında 23’üncü dönemde de milletvekilliği yapan Hüseyin Yıldız listede 4’üncü sıradan girdi. Hüseyin Yıldız’ın özgeçmişi şöyle;

HÜSEYİN YILDIZ

25 Mayıs 1959'da Antalya Alanya'da doğdu. Babasının adı Nuh, annesinin adı Saffet'tir. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir; Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak meslek hayatına başladı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Derneği Alanya Şube Başkanlığı, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Temsilciliği, Alanya Türk Ocağı Şubesi Kurucu Üyeliği, Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Kurucu Üyeliği, Alanyaspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mali Asbaşkanlığı görevlerinde bulundu. İngilizce bilen Yıldız, bekârdır.

MHP’den Antalya Milletvekili adayları listesinde yer alan bir diğer Alanyalı da Ömer Özbek oldu. Ömer Özbek Mahmutlar’da yaşayan bir inşaat mühendisi ve ilk kez Milletvekilliği için aday oluyor. Özbek’in özgeçmişi şöyle;

ÖMER ÖZBEK

1973 yılı Kayseri İli Develi ilçesi Çaylıca Köyünde doğan Özbek, İlkokul, ortaokul ve lise 2. sınıfa kadar lise öğrenimini Develi’de, lise 3. Sınıfı İstanbul Haydar Paşa Lisesinde tamamladı.

1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne kaydını yaptırarak 1996 yılında yükseköğrenimini tamamladı. 1990 ile 2004 yılları arasında İstanbul’da kuyumculuk ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Özbek, 2004 yılından itibaren Alanya’da Yaparlı A.Ş VE Yenisey A.Ş ile inşaat müteahhitliği yapıyor.

İyi derecede Almanca ve Rusça dillerini konuşup yazabiliyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Özbek’in; Hüseyin Kürşad, Hamza Turan, Haydar Saltuk isimli üç oğlu var.

Lise çağlarında Kamu Çalışanları Vakfı ile başlayan teşkilatçılık hayatı Bizim Ocak ve Ülkü Ocaklarında devam etti. Alanya İlçe Yönetimi, Antalya İl Yönetimi üyeliklerinde davasına ve MHP’ye hizmet etti. Halen Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Üst Kurul Delegesi olarak görevli.

CHP’DEN 9 ve 13’ÜNCÜ SIRADA İKİ ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili adayları listesinde iki Alanyalı isme de yer verdi. Bir önceki dönem ve son İlçe Başkanı’nı aday gösteren CHP Alanya’dan Şengül Yeşildal 9 ve Ali Takavut da 13’üncü sıradan aday gösterildi. Şengül Yeşildal’ın özgeçmişi şöyle;

ŞENGÜL YEŞİLDAL

1974 yılında Gazipaşa’da doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Gazipaşa’da tamamladı. Daha sonra Eskişehir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun oldu.

Gazipaşa Belediyesi’nde Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde basın danışmanı olarak bir müddet görev yaptı. Gazipaşa’da bulunan bir yerel televizyon ve radyoda spikerlik ve program yapımcısı olarak çalıştı. 1996 yılında evlendikten sonra Alanya’ya taşındı. İş hayatına nokta koyup kendini tamamen ailesine ve ailesi gibi gördüğü CHP’ye adadı.

PARTİDE ALDIĞI GÖREVLER: Gazipaşa Gençlik Kolları’nda başladığı parti hayatında; sırasıyla Alanya CHP Kadın kolları Yönetim kurulu üyeliği ardından CHP Kadın Kolları İlçe Sekreteri olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçiminde seçim bürosu koordinatörlüğü yaptı. Daha sonra, CHP Alanya İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, CHP Alanya İlçe Sekreterliği ve CHP Alanya İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde yine aynı şekilde seçim bürosunda koordinatörlük görevini üstlendi.

2014 yılı Aralık ayında yapılan CHP Alanya Olağanüstü İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı seçildi. 1 yıla yakın süren İlçe Başkanlığı görev süresi içerisinde bir önseçim ve 2 Genel Seçim yaşadı.

Bu görev süresi içerisinde Alanya’dan listede aday bulunmamasına ve Alanyalı Dışişleri Bakanı olmasına rağmen özveri ile çalıştı ve 1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran seçimlerinden de 3000 oy fazla alarak 12 Eylül 1980 den sonra ilk defa Partiyi örgüt emekçilerinin de olağanüstü çabasıyla Alanya’da 2’nci parti yapma başarısını gösterdi.

CHP’nin bir diğer adayı da CHP Alanya’nın son ilçe Başkanı Ali Takavut oldu. Takavut 13’üncü sıradan yer alırken, özgeçmişi şöyle;

Ali TAKAVUT    

Serik Karadayı doğumlu olan Takavut, İlköğrenimini köyünde, ortaokulu Serik'de, liseyi Antalya Lisesi’nde okudu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü mezunu. Çeşitli illerde ortaokul ve liselerde öğretmenlik yaptı. 1999 yılında Alanya Lisesi’nden emekli oldu. Aynı yıl CHP Alanya ilçe örgütünde yönetim kuruluna girdi. Partinin değişik kademelerinde görev aldı ve Aralık 2015 yılında yapılan Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkanı oldu. 9 Aralık 2017 tarihinde yapılan İlçe Kongresi’nde tekrar İlçe Başkanı seçilerek güven tazeledi. Aday adaylığına başvuru yapmak için 26 Nisan 2018 tarihinde ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Alanya’da turizm ile uğraşıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Takavut, iyi derecede İngilizce biliyor.

İYİ PARTİ’DEN ALANYA’DA 3 İSİM

İYİ Parti Antalya Milletvekili adayları listesinde Alanya’dan üç isme yer verdi. Bu isimler 5’inci sıradan Levent Dim, 9’uncu sıradan Meryem Aydoğan ve 11’inci sıradan Cahit Kocabeyoğlu oldu. Levent Dim’in özgeçmişi şöyle;

LEVENT DİM

Alanya’da 1963 yılında doğdu. İlkokul, ortaokul ve Liseyi Alanya’da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamdı. Askerlik görevini Ankara Mamak Muhabere okulunda yaptı. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1990 yılında Alanya’da Avukatlık ofisini açtı. 1990 yılından beri mesleğine aralıksız sürdürdü. Dim Avukatlık ofisinde halen iki Avukat olarak çalışmaktadır. Eğitim Uzmanı eşi Çiğdem Dim’le 1992 hayatını birleştiren Dim’in 23 ile 19 yaşlarında eğitim gören iki kızı var.

İYİ Parti’nin Alanya’dan bir diğer adayı da listede 11’inci sırada yer alan Cahit Kocabeyoğlu oldu. Kocabeyoğlu’nun özgeçmişi şöyle;

CAHİT KOCABEYOĞLU

01 Şubat 1958 Yozgat ilinin Şefaatli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Şefaatli Lisesi’nde tamamladı. Şefaatli ilçesinde Ülkü Ocağı Başkanlığı yaptı. 1977 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümüne girdi ve Eğitim Enstitüsünde hareketin sınıf temsilciliğini yaptı. 1980 de mezun oldu.

12 Eylül sürecinde öğretmenliği siyasi sakıncalıdır gerekçesiyle verilmedi. Siyasi mücadelenin devam etmesi gereği, girdiği ÖSS sonucu İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ni kazandı.12 Eylül darbesi ile tutuklamalar başlayınca bu öğrenimini yarıda bırakıp memleketine döndü ve bir süre Kocabeyoğlu aile şirketinde çalışmaya başladı. Askerliğini 1983 de Erzincan’da 59.Topçu Tugay’ında kısa dönem yaptıktan sonra asıl ideali olan öğretmenliğe tekrar başvurdu, siyasi sakıncalılıktan bu hakkını ancak 5 yıl sonra elde etti. 1984 yılının 29 Kasım’ında Nevşehir ilinin Avanos ilçesinde göreve başladı ve Sarılar, Göynük kasabalarında stajyerliğini tamamladı. 1986 yılında Nevşehir ilinin Kozaklı Lisesi’ne atandı ve idareci olarak çalıştı. 1989 da kendi isteği üzerine Antalya ili Alanya Lisesi’ne tayin edildi. 24 yıl da bu lisede olmak üzere toplam 28 yıl çalışıp emekli oldu.

Alanya’da başlayan bu hayat süreci içerisinde tüm Antalya genelinde hemşerileriyle tanışma ve kaynaşma içerisinde olup ayrıca Alanya’da yaşayan Yozgatlı hemşerilerinin yoğun talebi üzerine de Yozgatlılar Derneği’ni kurdu. Kurucuları arasında yer aldı. Türk Ocağı üyesi olup zaman zaman yönetiminde görev aldı.1992 de TÜRKAV üyesi oldu. İLO sözleşmeleri gereği memurlara örgütlenme hakkı verilmesiyle birlikte nüvesini TÜRKAV’ın içerisinden oluşturarak Türk Eğitim Sen’i kurdu. Türk Eğitim Sen’in, bir dönem Kurucu Başkanı, üç dönem Basın Sözcülüğü görevini yaptı. Alanya’daki Milliyetçi-Muhafazakar diğer memurların da Kamu-Sen bünyesinde sendikalaşması için öncülük etti. 25.Dönem Antalya MHP Milletvekili Aday Adaylığında bulunup delege hareketiyle başlayan değişim süreci sonucunda MHP ile ilişiğini kesmiş İYİ Parti oluşumunda bölgesindeki çalışmaların içerisinde yerini almıştır.

Ailecek eşi ve çocukları ile sosyal aktivitelerin hep içerisinde bulunup eşi ile beraber siyaset yapan biri olarak çevresinde örnek teşkil etti. Eşi Zehra Kocabeyoğlu, 12 yıl Mhp Kadın Kolları Başkanlığı, 9 yıl da yönetim kurulunda yer almış, Alanya’daki siyasi başarıların altına birlikte imza atmıştır. Evli ve 2 çocuk babası olan emekli eğitimci Cahit Kocabeyoğlu, 1968 den beri ülkücü olan bir aileden gelir davasından hiç sapmadan 29 yıldır Alanya’da yaşamaktadır.

Eğitimci olması hesabıyla geniş bir öğrenci-veli kitlesine, sendikacılık gereği eğitimci camiasına, geniş bir sosyal çevreye ve Alanya başta olmak üzere Antalya çevresinde yaşayan geniş bir Yozgatlı kitlesine hitap etme potansiyeli olan Cahit Kocabeyoğlu verilecek her türlü görevi de, geçmişte olduğu gibi bugün de yapmaya hazırdır.

SAADET PARTİSİ LİSTESİNDE 2 ALANYALI

Saadet Partisi de Antalya Milletvekili adayları listesinde Alanya’dan iki isme yer verdi. Mehmet Gözükara listede 4’üncü sırada yer alırken, Rukiye Gülşen 6’ncı sıradan aday gösterildi. Rukiye Gülşen’in özgeçmişi şöyle;

RUKİYE GÜLŞEN

01 Ocak 1977 Alanya doğumlu. İstanbul Cibali Lisesi mezunu.2006’dan beri Alanya Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanlığı görevini yapan Rukiye Gülşen ev hanımı evli ve iki çocuk annesi.

VATAN PARTİSİ’NDEN 2 ADAY

Vatan Partisi’nden de Alanya’yı temsilen iki aday Antalya Milletvekili adayları listesinde yer aldı. O isimler Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ve Tahir Sertkaya oldu.

HASAN FARUK KURTOĞLU

1947 Aydın Nazilli doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Fakültesini, Kimya Yüksek Mühendisi olarak bitirdi. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’de çalıştı. Çalıştığı dönemlerde fabrika kurma ve işletme disiplinlerinden geçti. Enerji tasarrufu ve su arıtma üzerine özel eğitim aldı. Amasya Şeker Fabrikası’ndan proje müdür olarak emekli oldu. En son Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak 24 Haziran milletvekili seçimlerinde Antalya’dan aday oldu.

TAHİR SERTKAYA

1959 Muğla doğumlu. Ev tekstili sektöründe işletmeci ve yönetici olarak çalıştı. Bu sektörden emekli oldu. 2014 yılından bu yana Vatan Partisi yöneticilik yapan Sertkaya, 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerin Antalya’dan aday oldu.