Adaylık imzaları için sürenin 4 Mayıs'ta başlıyor. Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı adaylığını çok önce ilan eden Doğu Perinçek için 100 bin dilekçe zaten toplanmıştı. Ancak, uyum yasasıyla imzaların bizzat ilçe seçim kurullarına ulaştırılması gerekiyor. Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için 4-9 Mayıs tarihleri arasında 08.30-20.00 saatlerinde Alanya Adliyesi’nin arka tarafında bulunan İlçe Seçim Kurullarına başvurmaları gerekiyor.

İmza vermeyle ilgili her türlü soru ve sıkıntılarını 0535 611 61 72 numarayı arayarak, partimize başvurarak çözebileceklerini belirten Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklaması şöyle;

Vatan Partimizin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayımız Dr.Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı adayı olması için gerekli olan 100 bin imza toplama kampanyasını başlatıyoruz.

Türk milletinin huzur ve refaha kavuşması için olmazsa olmaz beş maddelik kurtuluş programını uygulamaktan başka çıkış yolu kalmamıştır.

1-  Üretim ekonomisine gececeğiz. ABD ve AB nin bize dayattığı esası tefecilik olan sıcak para ekonomisi iflas etmiş ,tahsilata  gelen alacaklılara satıp verilecek bir şey kalmamıştır.Denizlerimizdeki zenginliklerimiz ve topraklarımız tehlike altındadır.Bu durumdan üretim ekonomisine geçmeden çıkış yoktur.

2-Vatanımızın bütünlüğü sağlanacak ,huzur ve güven ortamı yaratılacak.Vatanımız ve denizlerdeki mavi vatanımız ABD ve AB Taşeronları olan PKK,PYD Başta olmak üzere terör örgütlerinin tehdidi altındadır ABD senatosu kuracakları 65 000 kişilik PKK,PYD ordusu için talep edilen bütçe tasarısını onaylamıştır.5000 tır,2000 kargo uçağı dolusu silahı ardından alınan bu karar ABD nin pervasızlığını nereye taşıdığını göstermektedir.

Akdeniz’e gönderdiği donanması ile bayrak göstermektedir. Bütün bu saldırı niyetlerini caydıracak olan esas güç milletimizin milli bir hükümet öncülüğünde silkinmesi ile mümkündür.bu yapılacak ve ayni tehdit altında bulunan Bölge ülkeleri Rusya,İran,Irak,Suriye ile oluşturulacak ittifaklarla  kandile beyaz bayrak çektirilerek ABD ve AB bölge planları önlenecektir.

3-Komşularımız Rusya,İran,Irak,Suriye ile iyi ilişkiler geliştirilecek böylece pazarlarımızın şenlenmesi ekonomik zorluklar içinde olan tüccar ve esnafımızın sorunları çözülecektir.

4- Avrasya ve Türki Cumhuriyetleri ile ilişkilerimiz geliştirilecek, Çin ve Hindistan ile her düzlemde iyi ilişkilerin oluşmasının yolu açılacak.

5- Ülkemize orta cağ karanlığına çekmek isteyen bütün kurumlarla etkili şekilde mücadele edilecek Toplumsal ahlakımıza büyük darbeler indiren cehennem zebanilerinin çocuklarımıza tasallut eden ahlaksız saldırıları bunların Kabaklama, Bademleme gibi isimlerle işledikleri hayasız suçlar en ağır cezalar verilerek ortadan kaldırılacak. Bütün eğitim kurumlarımız anaokulundan itibaren üretim için eğitim ilkesi ışığı aylında örgütlenecek çağdaş bilimsel eğitim temel alınacaktır.

İşte bu sunduğumuz beş maddelik Atatürk programı etrafında birleşme talebimiz başta CHP ve İyi parti Olmak üzere partiler tarafından kabul görmedi. Ülkemizin içinde bulunduğu çıkmaza karşı hiç bir programları olmayan bu partilerin ortak özellikleri komşularımıza atılan ABD Füzelerine alkışlamaktan ibarettir. Bu gerçeklerin ışığı altında Vatan Partisi genel Başkanı Sn Dr Doğu Perinçek’in 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı göstermek ve Cumhurbaşkanı seçmek dışında bütün çözümler üzülerek belirtiyoruz. Çözümsüzlüktür. Ülkemize çıkış yolu için bu programı uygulayacak olan Genel başkanımız için imza vermenizi istiyoruz.