AK Parti Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklama Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etti. Bundan sonra kendisinin yapacağı çalışmalara destek olacağını söyledi. "Ekrem İmamoğlu İstanbul’a hayırlı uğurlu olsun. Sonuçta kazanan demokrasi oldu" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, YSK'nın seçim yasağının hala kaldırmadığı İstanbul seçimlerinde
basın toplantısı yaptı

İmamoğlu yaptığı açıklama da "Anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin kazanması. Hatırlara vesile olsun şunu söylemeliyim, uzun bir metin paylaşacağım içinde duygularım var. İstanbullu hemşerilerime hem de Türkiye’ye ve hatta dünyaya Türkiye adına birkaç cümle kurma sorumluluğu hissediyorum. Bugün yüz binlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Şu anda tümün kalbini, emeğini yanımda hissediyorum. Onlar bugünün demokrasi kahramanıydı. Bugün hali hazırda elimizde seçim veri süreci netleşmeye dönük oluştursa da ne sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını rica ediyorum. Bu süreçler ciddi süreçlerdir. Dolayısıyla bu tarihi sorumluluk halen devam etmektedir.

Çok kıymetli İstanbullular biz Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yanayız. Maalesef 31 Mart akşamı çalışmadı. Ama saatleri durdurarak saatin akışını önleyemezsiniz. Gerçekleri asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulasının yanı sıra bir de hesap pusulası çıktı." dedi.