Gazipaşa'da günlerdir sonucu merakla beklenen yerel seçimler sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yılmaz, sandıktan 1’inci çıktı. Kesin olmayan sonuçlara göre, sandığa giden 18 bin 312 (%54.20) seçmenin tercihi Yılmaz olurken, 14 bin 736(%43.61) oy alan Ak Parti ve MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı’nın Adayı mevcut belediye başkanı Adil Çelik, bu sonuçla koltuğa veda etti. Gazipaşa’da 137 sandıkta kayıtlı 38 bin 414 seçmenden 35 bin 405 seçmen oy kullandı. Bu oyların 33 bin 727’si geçerli olurken, 1678 oy geçersiz sayıldı.Gazipaşa’da sandıkların açılmasıyla beraber, Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı Yılmaz’ın önde olması partililerin zafer şarkıları söylemesine neden oldu. Seçim bürosuna gelen birçok partili zaferi, alkış, tezahürat ve havai fişek gösterisinin yanı sıra oynayarak kutladı. İktidar hesapları yapan AK Parti ve MHP’nin ortak seçim bürosu ise sonuçların gelmeye başlamasıyla birlikte sessizliğe gömüldü. Gazipaşa’nın yeni belediye Başkanı Yılmaz, seçimi kazandığının netleşmeye başlamasının ardından meclis üyesi adayları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na geçerek, kendisini bekleyen ilçe halkını selamladı. Başkan Yılmaz, ,Burada yaptığı konuşmada ilçe halkına gösterdikleri teveccüh için teşekkür etti.

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Yılmaz, “Yaklaşık 3 aydır birlikteyiz. Hep birlikte çalıştık, sizler büyük özveri gösterdiniz. Her zaman bizlerle birlikte olduğunuz ve gecenizi gündüzünüze katarak desteklerinizi esirgemediğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Bu bizim değil, hepimizin başarısıdır, ‘Birlikte Başaracağız’ dedik başardık. Bu zaferin mimarı sizlersiniz, Hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Buradan bütün belediye başkan adaylarına da teşekkür etmek istiyorum. Evet, bir yarıştı ve biz kazandık, Artık seçim bitmiştir, bundan sonra hizmet zamanıdır. Her şeyden önce, bize oy versin vermesin Gazipaşa’da yaşayan herkesin başkanı olacağım. Belediyenin kapısı herkese açık olacak. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Sen, ben yok biz varız.Aşa-işe saygılı bir anlayışla birlikte yöneteceğiz Her mahalleye, her sokağa, Gazipaşa’da yaşayan her vatandaşımıza eşit hizmet götüreceğiz. Az konuşacağız çok iş yapacağız. İnşallah, beş yıl içerisinde Gazipaşa’yı çalışan, üreten, paylaşan mutlu ve gülümseyen insanların yaşadığı marka bir şehir haline getireceğiz. Bize gönül veren desteğini esirgemeyen tüm Gazipaşa halkına teşekkür ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

ZAFER PROVASI DEĞİL GERÇEK

Konuşmaların ardından ellerinde salladıkları bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’nı adeta gelincik tarlasına çeviren coşkulu kalabalık, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı söyleyerek zafer gecesine noktayı koydu.