Abdullah Sönmez’in Belediye Başkanı Adayı olduğu İYİ Parti ve CHP’den oluşan Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Aday Listesine üçüncü sıradan giren Fikret Arık sosyal medya hesabı üzerinden kendi özgeçmişini paylaştı.

İşte Arık’ın yaptığı o paylaşım;

“31 Mart Yerel Seçimlerinde, Abdullah Sönmez başkanlığında İYİ Parti üçüncü sıradan meclis üyesi adayı oldum. Benim kim olduğumu merak eden Alanyalı dostlarımla özgeçmişimi paylaşmak istiyorum:

Ataları Gündoğmuş’un Balkaya Köyü’nden Alanya'ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak, 1965 yılında Alanya'da dünyaya geldim.

Annesi ev kadını, babası memur olan bir ailenin dört çocuğundan en büyükleriyim.

Sırası ile Hayati Hanım İlkokulunu, Alanya Lisesi Ortaokulu ve Lisesini, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdim. Ziraat mühendisi olarak mezun oldum.

Askerliğimi topçu Asteğmen olarak Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaptım.

İş hayatıma 1987 yılında kesme çiçek üreten bir firmada başladım.

1990 yılında MAKİ PEYZAJ LTD. ŞTİ. firmasını kurarak süs bitkileri üretimine başladım. Yaklaşık 29 yıldır işletmemiz Alanyamızın daha yeşil bir çevreye kavuşması için Oba ve Konaklı mahallesinde hizmet vermektedir.

Eşim Binnaz Arık ailesi Alanya'nın Bademağacı mahallesinden olup Alanya’da dünyaya gelmiştir. Eşim Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı mezunudur.

22 ve 18 yaşında iki kız babasıyım.

Alanya Türk Ocağı üyesiyim.

2008-2010 yılları arasında ALSİAD başkanlığı yaptım.

2006 yılından başlayarak belli aralıklarla Alanyaspor yöneticisi olarak 2.ligden Süper Lig’e çıkış macerasının içinde aktif olarak görev yaptım.

2016 yılında bu yana merkezi Antalya'da olan Akdeniz Çiçek Üreticileri Dernek başkanıyım.

Alanyamızın sosyal hayatını, ekonomisinin yakından takip eden, çözüm önerileri olan biri olarak, son iki yıldır Gerçek Alanya Gazetesi’nde yetmişe yakın köşe yazısı yazdım.

Seyahat etmeyi seven biri olarak dünyanın yaklaşık otuza yakın ülkesinde bulundum. Seyahatlerimde Alanyamızın marka değerini artıracak modern şehircilik uygulamalarını inceleme fırsatım oldu.

Bu güne kadar aktif siyasetin içinde olmadım. Hiç bir partiye üye olmadım.

İlk defa İYİ partiye üye olarak otuz yıllık dostum Sayın Abdullah Sönmez başkanımın liderliğinde üçüncü sıradan Alanya belediyesi Meclis üyeliğine aday oluyorum.

Allah utandırmasın

Saygılarımla”