Haber: Gazete Alanya

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonunda, resmi olmayan sonuçlara göre Alanya’yı yakından ilgilendiren, Süleymancılar Cemaati’nin genç kuşak isimlerinden olan Fatih Süleyman Denizolgun, İstanbul 1’inci Bölge 15’inci sıradan milletvekili oldu.

İstanbul 1’inci Bölge’den Fatih Süleyman Denizolgun ile birlikte Meclise giren ve hala aktif siyaset yaparak önemli görevlerde yer alan isimler şu şekilde sıralandı;

64’üncü Hükümet’te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 62’nci Hükümet’te Gümrük ve Ticaret Bakanı olan ve halen AK Parti Grup Başkanvekili olan Nurettin Canikli, Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Teşkilat’tan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin MYK'da İnsan Haklarından Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, İnsan Hakları Komisyonu Üyesi olan Hulusi Şentürk.

FATİH SÜLEYMAN DENİZOLGUN KİMDİR?

1987 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini de yine İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, inşaatın bir kolu olan, Hidrolik ve Su Kaynakları bölümünden mezun olup, yüksek inşaat mühendisi oldu. 3. Köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de içinde bulunduğu, KMO (Kuzey Marmara Otoyolu) Projesinde, işin projeciliğini yapan firmada, KMO projesinin koordinasyonundan sorumlu olarak 3 yıl çalıştı. Çeşitli bölgelerde müteahhitlik ve gayrimenkul yatırımları yapmaktadır. Ayrıca aile şirketlerinde idareden sorumludur. 2012-2016 yılları arasında, 4 dönem boyunca, AK Parti Üsküdar Gençlik Kolları’nda İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2016-2018 yılları arasında ise AK Parti İstanbul Gençlik Kolları’nda İl Yönetim Kurulu üyeliği görevini ifa etti.