Erdoğan,"Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz" dedi.

Erdoğan ayrıca, Türk Tabipler Birliği ve Barolar Birliği'nden 'Türk' ifadesinin çıkarılması gerektiğini savundu. Erdoğan "Türk Tabipler Birliği'nin başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunuyor. Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Operasyon başarıyla sürüyor” dedi. Erdoğan, savunma sanayi ile ilgili olarak “Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız” diye konuştu. Erdoğan, Afrin operasyonunun Münbiç’e kadar süreceğini dile getirerek, “Münbiç’e topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, TTB ve Barolar Birliği’nden ‘Türk’ ifadesinin çıkarılması gerektiğini söyledi. Erdoğan “Türk Tabipler Birliği’nin başındaki ‘Türk’ ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey…” diye konuştu.