İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu  “Ulusal bayramlarımızı daha coşkulu kutlayacağımız bir döneme giriyoruz. Şimdiden milletimize bu bayram gününde bunun müjdesini veriyoruz. Bu güzel bayramı bize miras bırakan Büyük kurtarıcı Atatürk, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyoruz” dedi. Türk Milleti’nin bugün karşılaştığı saldırıları göğüslemesi, ürettiğine ve zenginliklerine sahip olabilmesi için, güçlü TBMM’ye, güçlü hükümete ve güçlü silahlı kuvvetlere sahip olması gerekir diyen Kurtoğlu, ayrıca Milli Seferberlik ruhu ile bütün Milletimizin birleşmesi ve bu sayede ABD ve AB emperyalizminin kışkırttığı PKK ve PYD bölücü terör saldırılarının bitirilmesi, üretim ekonomisi kurulması ile ekonomik kuşatmanın yarılması, komşularımızla ilişkilerimizin düzeltilmesi, kurulacak geniş tabanlı milli hükümet ile zorunlu hale geldiğini belirtti.

Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklaması şöyle;

Devletimizin kuruluştan, kurtuluşa giden yoldaki en önemli durağı 23 Nisan 1920 tarihinde acılan TBMM’dir. Büyük Türk milletinin yeniden var olmasının bu ilk durağı ile işgalci emperyalist güçlere karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş ve onu zafere ulaştırmıştır. Elde ettiğimiz bu zafer yine Türk Milleti’nin yoğunlaşmış iradesi olarak bu kuruluş ve kurtuluşumuzu Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Osmanlı hanedanlığını tek adam yönetimi yerine Türk Milleti’nin iradesi konulmuş milletimiz kendi iradesi olan TBMM tarafından yönetilmeye başlanmış ve bu güne gelinmiştir.

Her Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlanırken, Büyük Milletimizin bitmez tükenmez coşkusunu gören emperyalist devletler başta ABD ve AB ve yerli iş birlikçileri derin endişe ve üzüntüye kapılıyorlar. Ülkemizi bölüp parçalamak hedeflerinden bir türlü vazgeçemeyen bu şer ittifakı her seferinde hüsrana uğruyor. Milletimizin birlik ve dirliğinin çimentosu olan bu milli günlerimizi ve söylevlerimizi ortadan kaldırmak unutturmak için her fırsatta yeni tuzaklar kurmaya devam ediyorlar.

Ülkemizi bölüp parçalamak isteyen şer odakları her türlü yolu denedikleri projeleri hüsrana uğradıkça şimdi TBMM’sinde ifadesini bulan, milletimizin çelik iradesinin gücünü azaltma ve yumuşatma yönünde baskılarınım yoğunlaştırmışlar, bu yolda önemli mesafeler almışlardır. Bu yolla getirmeye çalıştıkları tek adam yönetimindeki atanmışlar ile bölme ve parçalama isteklerini daha kolay dayatacaklarını umuyorlar. Kısa zamanda bu girişimlerinin sonuçsuz kaldığını, kazananın yine Türk Milleti olacağını göreceklerdir. Türk Milleti’nin bu gün karşılaştığı saldırıları göğüslemesi, ürettiğini ve zenginliklerini sahip olabilmesi için Güçlü TBMM’sine, güçlü hükümete ve güçlü silahlı kuvvetlere sahip olması için milli seferberlik ruhu ile bütün milletimizin birleşmesi gerekir. Bu sayede ABD ve AB emperyalizminin kışkırttığı PKK ve PYD bölücü terör saldırılarının bitirilmesi, üretim ekonomisi kurulması ile ekonomik kuşatmanın yarılması, komşularımızla ilişkilerimizin düzeltilmesi, Orta cağ gericiliği ve yobazlığının başta çocuklarımız olmak üzere toplumumuza verdiği zararların önlenip, yok edilmesi ancak kurulacak geniş tabanlı milli hükümet ile mümkündür. Ulusal bayramlarımıza daha coşkulu kutlayacağımız bir döneme girilecektir. Bu günden milletimize bu bayram gününde bunu mutlaka sağlayacağımızın sözünü veriyoruz. Bu güzel bayramı bize miras bırakan büyük kurtarıcı Atatürk ve silah arkadaşlarına ve aziz şehitlerimize hatıralarını saygıyla minnetle anıyoruz. Bu duygularla milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.