Siyasî partiler önümüzdeki Mart ayında yapılması düşülen yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Alanya Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun "Belediye Başkan Adayı olarak liyakat sahibi, tecrübeli ve şehri adaletli yönetebilecek birisini belirleyeceğiz." dediği açıklması siyasi kulislerde Ak Parti Alanya Belediye başkanı Adayının belli olduğu vurgusu yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye ve Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı Erkan Demirci sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak Aday konusu özetledi.

Erkan Demir'cinin işte o yaklaşımı

"AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu : "Belediye Başkan Adayı olarak liyakat sahibi, tecrübeli ve şehri adaletli yönetebilecek birisini belirleyeceğiz." dedi.

Yukarıdaki cümle içerisinde geçen liyakat sahibi ve adaletli kriterleri zaten zorunlu olarak adaylarda olması gereken kriterler.

Tecrübe de tabi ki önemli bir kriter ama bana göre zorunlu değil. Adaydaki tecrübe eksikliği kurulacak kuvvetli bir siyasi ve bürokratik kadro ile pekala giderilebilir.

Liyakat ve adalet ise kurulacak kadroyla ilgili olmayan tamamen başkan adayına özgü, kişisel kriterlerlerdir.

Bu durumda soru şu: yukarıdaki açıklama içerisinde geçen 'TECRÜBELİ' ifadesi AKP ilçe başkanı tarafından bilinçli olarak söylendiyse önümüzdeki yerel seçimlerdeki AKP belediye başkan adayı konusunda bir miktar da olsa ipucu verebilir mi?