Ak Parti'nin eski genel başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurmayı kararlaştırdığı yeni partiyi resmen kuruldu. Kurucular arasında Alanya'lı eski Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve Alanya'lıların yakından tanıdığı Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak'da yer aldı. 

AK Parti’den şok bir kararla istifa eden eski Başbakan Konya Ak Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisi için kuruluş başvurusunu yaptı. Davutoğlu'nun ekibinden beş kişilik bir heyet başvuru dilekçesini teslim etmek için İçişleri Bakanlığı'na gitti. Başvuruyu bakanlığa iletmek için gelen heyette eski AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ, 24’üncü Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski vali İzzettin Küçük, AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yer aldı. Partinin ismi Gelecek Partisi logosu ise Çınar yaprağı simgesi oldu.

Görev yaptığı süre içinde başarıları ile dikkat çeken Alanya'lı Emniyet Müdürü Mevlüt Demir görevindeni istifa ettiği gelen bilgiler arasında yer aldı.