HABER - Gazete ALANYA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, geçen hafta sonu partisinin 1'inci Olağan Genel Kongresi için Alanya’ya gelerek iki gün boyunca bir dizi ziyaretler yapmıştı. Geçmiş dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık gibi bir çok kritik görevlerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Alanya’dan giderken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e kırgın ayrıldığı ortaya çıktı.

BAŞKAN ŞAHİN ODAYA DAVET ETTİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Cuma namazı sonrası Gelecek Partisi Alanya Başkanı Hüseyin Tuluk ile kuyular önü camii çıkışında karşılaştı ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nu odaya davet etti. Başkan Tuluk, Genel Başkanları Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na daveti iletti.

DAVUTOĞLU VE BÖCEK BİR ARAYA GELDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  gün içinde “Alanya Buluşması” adı altında toplantı için Alanya’da bulunuyordu. Bir dizi toplantı yapmak üzere Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)’da bulunan Başkan Muhittin Böcek burada 1'inci Olağan Genel Kongresi için Alanya’da bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile karşılaştı.  Davutoğlu, Başkan Böcek ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

ADEM BAŞKAN’I GÖREMEDİM

Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, davetinden dolayı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e teşekkür ederek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e başarılar diledi.

Davutoğlu, “Ben Türkiye’nin her bir köşesine gidiyorum. Bir şehre veya bölgeye gitmeden önce danışmanlarım bana o yörenin sorunlarını yazılı olarak bildiriyorlar. Alanya’ya gelirken de birkaç sorun olduğunu biliyordum. Zaten Alanya benim ikinci memleketim ve hemen Torosların arkası doğduğum, büyüdüğüm Taşkent şehri olması sebebiyle Alanya’nın sorunlarını çok yakından biliyorum.

Alanya’nın üç önemli sorunu var bunlardan ilki Hadim- Taşkent, Alanya yolu. Benim Başbakanlık döneminde yaptığım hizmetlerden başka hiçbir çalışma yapılmamış. Özellikle kuş yuvasının belirli yerleri öylece duruyor. Alanya’nın Sanayi problemi her geçen gün artıyor acil çözüm üretilmeli. Bir başka sorun ise toptancı hali, bunlar acil çözüm isteyen çalışmalar.” dedi.

Kendisine aktarılan bu problemleri Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e iletmeyi istediğini ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun “Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i bir türlü göremedim” şeklinde serzenişte bulunduğu ortaya çıktı.