Haber: Erkan UYSAL

CHP İlçe Teşkilatı'nın 36.  Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. CHP İlçe Başkanı Ali Takavut ve başkan adayı Mehmet Can Karagöz'ün aday oldukları ve  Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen genel kurula AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu,  DSP İlçe Başkanı Ercan Öngün,  BBP İlçe Başkanı Fevzi Yıldırım,  Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ile oda başkanları ile partililer katıldı. Takavut ve Karagöz partililer ve davetlileri kapıda karşıladı. Takavut'un ekibine başarılar dileyen Karagöz, daha sonra kendisiyle fotoğraf çektirdi. 
'Düğün şenliği içinde geçecek'
Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından CHP 36. Olağan Kongresi başladı. Sonra bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut,  "Bugün bir düğün  şenliği içinde kogremizi yapacağız. Bu kongrenin kazananı ne ben ne de Karagöz olacak. Kazanan CHP olacak" dedi. Daha sonra divan oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okundu.

Blok liste antidemokratik değil'
Kongrenin blok listeyle yapılması isteğinin ardından söz alan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aras,  "Her iki adaya da medeni cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu partiyr sahip çıkarsak büyütebiliriz. Çarşaf listenin birçok sıkıntılarını yaşadık. Hem çarşaf hem de blok listede oy kullandık. Her ikisinin de sıkıntılarını gördük. Çarşaf liste daha demokratik  görünüyor ama başkan adaylarının dengeleri koruyarak adaylarını çıkarması mümkün değil. Çarşaf listede dengeler altüst olabilir. Blok listeye gidilirse partimiz daha başarılı olabilir. 
Çarşaf listesinde başkanın listesinden az diğer yönetimden adaylar yönetime girince uyumsuzluklar yaşanabilir. Bunu çok gördük. Bunun için blok liste olmasında fayda var" ifadelerini kullandı. 
'Çarşaf liste liyakate dayalı'
Ertuğrul Yeşildal ise,  çarşaf listeyle seçime gidilmesini istedi. Yeşildal,  "Çarşaf liste demokratiktir, birleştiricidir. Liyakat esaslıdır. Nasıl devlet memurluğunda liyakat esassa CHP'de de böyle olmalı. Özgür iradenizi mi kullanacaksınız yoksa özgür iradenize ipotek mi koyacaksınız?  Karar sizin" ifadelerini kullandı. Divan tarafından yapışan oylamanın ardından seçimin blok listeyle yapılması kabul edildi. Sonra Ufuk Aras tarafından partinin çalışma raporu okundu.

'Ülkemizin durumu iyi değil'
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Mehmet Güldal,  "Dün CHP'de görev yapan herkesi kutluyorum. Bugün aday olan gençleri kutluyorum. Bu örgütün vereceği her görevde yer alacağım. 
Ülkemizin durumu iyi değil. İş,  ekmek talebiyle sokağa inenler her gün yoksullaşıyor. Belediyelerimize baskılar artıyor. Bu örgüt Kuvay-ı Milliye'den,  Atatürk  geliyor. Bu örgütün arkasında  Mahir Çayan'lar,  Deniz Gezmiş'ler var. Yerelde bugünden başlamalıyız. Bu kentte sosyal demokrat  bir belediye  başkanına ihtiyaç  var. Siz sokakta CHP'nin gücünü oluşturmasanız parti zaman zaman kopuyor. Mahalle örgütlerini oluşturamazsak CHP'nin kolları kopmuş demektir. İlk yapacağımız mahalle örgütlerinin oluşması olacak. Üyelerden kopmamalıyız. Her ay danışma kurulu toplantısı yapalım" dedi.

CHP tepeden tırnağa değişmeli'
Behlül Bayram da,  "CHP içinde bulunduğu dönemde hepimiz ciddi anlamda mücadele  ediyoruz. Hiç özeleştiri yapmıyoruz. Kısa sürelerde iktidarda kalmışız. Son dönemde  OHAL ile yönetiliyoruz. Başarısısız. Bunu ciddi olarak sorgulamalıyız. Yukarısı parti yönetimini ateşleyemiyor.  Sokak eylemimiz yok. Bir tek adalet yürüyüşünde heyecanlandık. CHP tepeden tırnağa değişmeli. CHP iktidara alternatif olduğunu göstermeli. Bir hayalim var. Üst yönetim motive etmezse ilçe belediyeleri bir şey yapamaz. Doğru projelerimiz var ama kendimizi doğru pazarlayamıyoruz. Bu yapıyla kazanma imkanı yok. Hepimizin ayrı düşünen insanlarla tartışmak değil,  bizlere oy vermeyen insanları bulup onlara vatansever  olduğumuzu anlatmamız lazım" diye konuştu.

'Alanya'yı 17 kişi yönetemez'
Mevlüt Güven de,  "Yönetim kuruluna destek veriyoruz ama bu destek burada kalıyor. 17 kişilik yönetim kurulu Alanya'yı yönetemez. Bütün Antalya,  ilçelerde sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla ilişkilerimiz tam değil. Onları bilgilendirmezsek medyanın bizi tanıtması mümkün değil. Bizim Alanya'da yerel basın Alanya'yı,  ülkekimizi nasıl yöneteceğimizi,  dış politikamızı anlatmak lazım. Adaylara önerilerim var. Çok zengin bir yönetici kadromuz var. Topluma inmek için yeni yöntemler bulmalıyız. Alanya'nın yüzde 47'si 40 yaşın üstünde. Gençlere ulaşmalıyız. Topluma ulaşmanın yolu da meslek komiteleri oluşturmalı. Bu komitelerin kendi odalarıyla ilişkiye geçmesi ve partimizi anlatması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Su gibi yalın gerçeği anlatmalıyız'
İbrahim Aksu da,  "Önümüzde yerel ve genel seçim var. Partimizin başarısı için önce ailemize sonra da akraba ve köyümüzde yaşayanlara su gibi yalın gerçekleri anlatmalıyız. Önümüzdeki süreçte ya kentine dinazor dikenlere ya da nohut ekenlere,  ya yerli malı yapanlara ya da saman ithal edenlere,  ya Zarrab'a,  Zafer Çağlayan'a oy vereceksiniz ya da dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz. Bu kongrenin kazananı CHP olmalı" dedi.

'OHAL başçalanı korumak için çıkartıldı'
Ferhat Gedikli,  "Atatürk'ün kurduğu partinin adında halk var ama seçilmişler protokolde oturuyor. Seçilmişlerin halkın içinde oturması gerekiyor. Delegeler bütün desteğini verseydi biz referandumu kazanırdık. Zarraf,  deniz fenerinde başladı. Sonra 17-25 Aralık'a,  kutulara yeterince direnemedik. OHAL başçalanın çaldıklarını koruması için çıkartıldı. Atatürk'ün kurduğu partinin 6 oku hatıralarda kaldı. Atatürk'ün inkilaplarına dönmeden kurtulamalıyız. Takavut,  gerçek demokratlığını,  CHP'liliğini gösterdi" diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de CHP İlçe Kongresi'ni ziyaret  ederek  her iki adaya da başarılar diledi. Gerçekleştirilen oy kullanma işleminde 417 delegeden 203'ünün oyunu alan Ali Takvut, tekrar ilçe başkanı seçildi. Mehmet Can Karagöz ise 162 oy aldı.

Mehmet Can Karagöz'ün listesi
Halime Ceylan
Abdurrahman Kaya
Asuman Çaylar
Kadir Hacıkadiroğlu
Ali Uysal
Ayşe Nur Dere Özlük
Mustafa Kandemir
Tekin Açıkalın
Burcu Karsantı Atam
Cem Can
Neriman Çöken
Engin Alataş
Mehmet Güldal
Oktay Çintaş
Hasan Yönet
Gökhan Sipahioğlu

Ali Takavut'un listesi

Mustafa A. Kaptanoğlu

Ufuk Aras Solmaz

Harun Seki

Perihan Tığlı

Mehmet Okyanus

Betül Durnaoğulları

Nazmi Zavlak

Süleyman Küçüktürk

Murat Can

Sefa Çorbacı

Filiz Şahin

Berkin Civelek

Memnune Hacıkadiroğlu Kargı

Barış Arslan

Hüseyin Kaya