CHP'nin 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerdeki milletvekili aday listesi şekillenmeye başladı. Partiden sızan Antalya'daki 16 kişilik aday listesinde mevcut milletvekilleri Deniz Baykal ve Çetin Osman Budak listenin başında yer aldı. Ancak 2015 milletvekili seçimlerinde, partililer arasında yapılan yoklamada birinci sırada çıkan Niyazi Nefi Kara bu kez listede yer almadı. Listede Mustafa Akaydın ve Devrim Kök de şans bulamadı.

Öte yandan listede Alanya'dan iki, ilçe eski başkanları yer alırken diğer isimler listeye konmadı. İlçe eski Başkanı Şengül Yeşildal 9'uncu sıradan, adaylık için görevi bırakan Ali Takavut 13'üncü sıradan listeye girdi.

CHP'nin Antalya Milletvekili listesi şöyle:

1-Deniz Baykal 

2-Çetin Osman Budak 

3-Rafet Zeybek 

4-Aydın Özer 

5-Semih Esen 

6-Figen Çalıkuşu 

7-Sevgi Doğan 

8- Asım Bozkurt 

9-Şengül Yeşildal 

10-Nusret Bayar 

11-Vahap Tuncer 

12-Kemal Bilal Öner 

13-Ali Takavut 

14-Sibel Gezen 

15-Özlem Şahin 

16-İsmail Hakkı Gül

HALKLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDERİZ

Niyazi Nefi Kara, Antalya'yı kapsayacak bir liste gözükmediğini söyledi. Listenin bugün saat 17.00'ye kadar değişmesini beklediklerini dile getiren Kara, şöyle konuştu:

“Halktan listeye yönelik çok tepki alıyorum. Geçen dönem bana oy verenler telefonla arayıp 'Bizi hiçe sayanları biz de hiçe sayarız' diyor. Ama bizim için sıkıntı yok, ülke için mücadele etmeye devam edeceğim. Ancak Antalya'yı kucaklayıcı liste gözükmüyor. Akşam üzerine kadar dilerim daha kapsayıcı bir liste oluşur. Partili ve partisiz birçok insandan oy alıyorduk. O insanları küstürmeden, Türkiye'nin geleceği için sağlıklı adımlar atarız. Bizi halk seçip göndermişti, yine onlara döneriz, onlarla beraber mücadelemizi devam edeceğiz."

BÜYÜKLERİMİZ YETERLİ GÖRMÜŞ, SAYGI DUYARIZ

2009-2014 arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapan milletvekili Mustafa Akaydın, listede adının olmamasının genel merkezin takdiri olduğunu söyledi. Akaydın, “Biz partiye 10 senedir hizmet ettik, demek ki yeterli görülmüş, herkese teşekkür ederim. Siyasete devam ederiz, çünkü partiliyiz. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kazanması için de çalışmaya devam ederiz. Neticede milletvekili doğmadık. Herkesin bir görev süresi var, parti büyüklerimiz yeterli görmüş, saygı duyarız" dedi.

PARTİMDEN UZAKLAŞMAM

Milletvekili adayı olarak gösterilmeyen Devrim Kök ise uzun süreden beri CHP'de siyaset yaptığını, partisinin birçok kademesinde görev aldığını aktardı. Kök, “Parti içi tercihlerimden dolayı liste dışı bırakılmam hoş olmadı. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, benim adım Devrim. Partimin başarılı olması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Muharrem İnce'nin bütün mitinglerinde yanında olacağım. Bu ülkenin kurtuluşu Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı seçilmesinden geçer, kimin milletvekili olduğundan geçmez. Bunu bazı arkadaşlarımızın anlayamamış olması çok üzücü. Ülkenin bu karanlık tablodan kurtulması için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğim. Birilerine kızıp, partimden uzaklaşmam ve partime çalışmama gibi bir şey asla söz konusu olamaz" diye konuştu.