CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Serik'te muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, CHP Antalya Milletvekili Adayı Rafet Zeybek, partililer ve muhtarlar katıldı.

Ülkeyi tek adamın değil milletin yönetmesi gerektiğini belirten Budak, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasını istediklerini aktardı. Muhtarlıklarla ilgili eski statüye dönmek istediklerine vurgu yapan Budak, "Sadece muhtarlıklar değil belde belediyelerinin de tekrar açılmasını istiyoruz. Yerinden hizmet verilmesi taraftarıyız. Sandığı götürüp koyacağız ve soracağız; 'Belediyeniz gelsin mi gelmesin mi?' Vatandaşlar açılmasını isterse tekrar açacağız. Muhtarlarla ilgili köylerde halk konseyleri kuracağız. Muhtarların yetkileri artırılacak. Muhtarlar nasıl seçiliyor? Belediye seçimleriyle birlikte siz kendiniz oy pusulası bastırıyorsunuz. Sandığın başına koyuyorsunuz. Rakibiniz alıp götürüyor siz yeniden koyuyorsunuz. Hiçbir ciddiyeti yok. Biz aynı milletvekilliği ya da cumhurbaşkanlığı seçiminde oy pusulası nasılsa onun gibi Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan birleşik oy pusulası gibi olacak. Ciddiyeti oradan başlatacağız" dedi.

Devletin muhtarlık hizmet binalarını yapması gerektiğini kaydeden Budak, CHP'nin seçim bildirgesinde bunların olduğunu, muhtarlıklara bunların dışında yanlarında çalıştıracakları personel ve bütçe verileceğini de söyledi. Bu bütçenin kaynağının olduğunu anlatan Budak, "Toplanan emlak vergileri var. Şu an büyükşehirde olan o vergilerden muhtarlar pay alacak. Çünkü hizmet üretmek durumundasınız. Demokrasiyi mahalleye kadar getirmek lazım. Türkiye'de Osmanlı döneminde ilk seçimler muhtarlık seçimleriydi. Ama şu anda değeri yok. O bütçeyi alıp mahallenizdeki ufak tefek işleri yapacaksınız" diye konuştu.

Toplantıda CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da birer konuşma yaptı.